Wiggins se s cest seli na kolesarske steze

Britanski kolesar Bradley Wiggins, zmagovalec Toura 2012, želi osvojiti še olimpijsko kolajno na stezi.

Objavljeno
25. julij 2014 11.24
SPORT-GAMES/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Glasgow - Britanski kolesar Bradley Wiggins, leta 2012 zmagovalec slovite dirke po Franciji, se bo poslovil od cestnega kolesarstva. Potem ko ga letos njegova ekipa Sky ni uvrstila v moštvo za francosko pentljo, je na igrah Commonwealtha napovedal selitev na steze (track). Olimpijski zmagovalec iz Londona želi namreč na OI v Riu osvojiti še zlato kolajno v tej kolesarski disciplini.

Wiggins je na igrah Commonwealtha v Glasgowu z Britanci nastopil v finalu ekipnega zasledovanja na stezi in moral priznati premoč Avstralcem. Wiggins se je pridružil rojakom Edu Clancyju, Andyju Tennantu in Stevenu Burkeu, a je morala britanska četverica priznati premoč avstralski zasedbi Jacku Bobridgeu, Luku Davisonu, Alexu Edmondsonu in Glennu O'Sheii.

»Zaenkrat sem končal z nastopanjem v cestnem kolesarstvu. Na stezi mi kolesarstvo deluje bolj ekipni šport, bolj družinsko. Zdaj si ne predstavljam, da bi še nastopal na velikih etapnih cestnih dirkah. Po današnjem srebru smo sicer nekoliko razočarani, a mislim, da je to vseeno dober začetek. V naslednjih dveh letih bomo trdo trenirali, naš cilj je, da v Riu posežemo po zlatu. Ekipa šteje štiri posameznike in letos smo se pripravljali po tako različnih programih, da hitreje ni šlo. Pred nami je še veliko dela, saj Avstralcev ne bo lahko ujeti,« je za BBC povedal Wiggins.