Wilder namerava Stiverna poslati na stalni oddih

Boks: »bronasti bombarder« napoveduje 33. zaporedno zmago z nokavtom

Objavljeno
17. januar 2015 00.46
Wilder Stiverne Boxing
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Las Vegas - Vzhajajoči ameriški boksarski zvezdnik Deontay Wilder (32 zmag, 32 z nokavtom, brez poraza) bo danes ponoči (s prenosom na nemški televizijski postaji DMAX od 4. ure naprej) pred prvo resno preizkušnjo. V obračunu za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC bo »bronasti bombarder«, kot se glasi vzdevek tretjeuvrščenega z olimpijskih iger v Pekingu '08, izzval Kanadčana Deontay Wilder (24 zmag, 21 s k. o., 1 neodločen izid, 1 poraz).

»Bermane je le turist s šampionskim pasom. Pripravljen sem kot še nikoli doslej. Poslal ga bom na stalni oddih,« je kar vrelo iz ust 29-letnega Američana, doma iz Tuscaloose v Alabami, ki je visok natanko 200 cm in že zato velik favorit proti 12 cm nižjemu Kanadčanu.

O zmagi ne dvomi niti Stiverne, ki si je naslov prvaka priboksal maja lani z zmago nad Američanom Chrisom Arreolo. »Bolje, da utihneš, Deontay! Po najinem obračunu nihče več ne bo slišal zate, saj proti meni ne boš dočakal četrte runde. Nisem namreč kakšen taksist, temveč pravi šampion,« je 36-letnik iz La Plaina na Haitiju, ki že dolgo živi v Kanadi, zabrusil izzivalcu, čigar navijači verjamejo, da bo po dobrih desetih letih s prestola vrgel Ukrajinca Vladimirja Klička.