Yego ušel smrti

Svetovni prvak in olimpijski podprvak v metu kopja Julius Yego je bil udeležen v hudi prometni nesreči.

Objavljeno
24. oktober 2016 14.26
ATHLETICS-WORLD-2015
Š. Ro.
Š. Ro.

Nairobi - Kenijski atlet Julius Yego, svetovni prvak v metu kopja in olimpijski podprvak iz Ria, je za las ušel smrti. udeležen je bil v prometni nesreči, ko se je včeraj iz Nairobija vračal domov v Eldoret in na avtocesti trčil v tovornjak.

»Šofer tovornjaka prikoličarja se je nenadoma odločil za oster zavoj sredi ceste, tako da nisem imel nobene možnosti, da bi se mu izognil. Tako močno sem pohodil zavoro in se obenem 'usedel' na trobljo, da sem bil prepričan, da sem si zlomil nogo. Srečen sem, da sem še živ,« je dejal Yego, ki jo je odnesel brez resnih poškodb, vseeno pa so ga čez noč zadržali v bolnišnici na opazovanju.

Prometne nesreče so krive za največje število smrti v Keniji vsako leto, po mnenju vlade sta glavna krivca slabo stanje cest in prevelike hitrosti.

Yego je lani na SP v Pekingu poskrbel za senzacijo, ko je osvojil prvo kolajno za Kenijo v tehničnih disciplinah. Je precej nevsakdanji metalec kopja, ne le zavoljo porekla in temne polti, ampak tudi nizke rasti, saj meri komajda 175 cm. Potem ko so ga trenerji že v srednji šoli odpisali kot bodočega športnika, je bil prepuščen samemu sebi in odločil se je za poseben pristop ter »treniral« tako, da je na YouTubu proučeval posnetke nekdanjega dvakratnega olimpijskega prvaka Andreasa Thorkildsna.