Z Nemci šele na F4

FIVB je izvedbo turnirjev skupine C odbojkarske svetovne lige zaupala Sloveniji in Grčiji, Nemčija bo gostiteljica F4.

Objavljeno
27. februar 2016 07.45
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska moška odbojkarska repezentanca je vendarle dobila dokončen seznam tekmecev v letošnji - zanjo premierni - svetovni ligi. Evropski podprvaki in lanski zmagovalci evropske lige bodo prvi turnir skupine C med 17. in 19. junijem odigrali na domačem parketu, nato pa jih že teden dni pozneje čaka povratni turnir v Grčiji.

V Ljubljani se bodo izbranci mladega italijanskega strokovnjaka Andree Gianija pomerili s tremi neevropskimi in neatraktivnimi tekmeci - Tunizijo, Venezuelo in Katarjem, s katerim si bodo na nasprotni strani mreže stali tudi čez teden dni v Grčiji, ko bodo nasprotniki še Portoričani in gostitelji.

Sprva je bil za gostitelja drugega turnirja sicer izbran Katar, a so se pri Mednarodni odbojkarski zvezi (FIVB) naknadno odločili, da izvedbo dodelijo Grčiji, s čimer so se nekoliko premešale tudi skupine, naši fantje se tako v drugo ne bodo pomerili s favoriziranimi Nemci, temveč z gostitelji Grki. Zaključni turnir bo med 1. in 3. julijem v Fraport Areni v Frankfurtu, nastop na njem ima Nemčija kot gostiteljica že zagotovljen.