Za konec Markoja šesti

Slovenski strelci na čelu z Rajmondom Debevcem se z evropskega prvenstva v Osijeku vračajo brez odličij.

Objavljeno
02. avgust 2013 15.40
*mdr* Olimpijske igre
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Osijek - Slovenski strelci so danes končali nastope na evropskem prvenstvu na Hrvaškem z disciplino standardna puška trojni položaj na 300 metrov, najbolj pa se je izkazal Robert Markoja s šestim mestom (581 krogov). Zmagal je Avstrijec Michael Podolak (586), drugi je bil Švicar Marcel Bürge (583), tretji pa zmagovalčev rojak Bernhard Pickl (583).

Strelski veteran Rajmond Debevec je zasedel 18. mesto (572), Dušan Ziško pa je bil 21. (563). V ekipni konkurenci rekordi niso padli. Najboljši so bili sicer Švicarji (1745) pred Norvežani (1743) in Avstrijci (1742), Slovenci pa so znova obtičali tik za najboljšimi ekipami na četrtem mestu (1716). S tem se je tudi uradno sklenilo prvenstvo v Osijeku, kjer so se najboljši strelci stare celine merili za naslove z malo- in velikokalibrskim orožjem.

»Po včerajšnjem dnevu smo pričakovali vsaj kakšno mesto višje. Robi je bil do zadnje serije stoje v igri za odličja, nato pa je popustil in mu ni šlo vse po načrtih. Ekipno smo bili znova četrti, očitno nam vedno zmanjka le kanček do kolajne, a gre vseeno za vrhunski uvrstitvi, s katerima moramo biti zadovoljni. Rajmond je že v prvi seriji kleče slabše streljal, tako da v nadaljevanju ni več mogel nadoknaditi zaostanka kljub dvema 'stotkama' leže. Danes ni imel svojega dne,« je sklepno dogajanje strnil trener slovenske odprave Sašo Grajf.

»Od prvenstva si nisem upal veliko pričakovati, še zlasti po tem, ko sem imel z malokalibrsko puško ogromno težav in sem jo bil prisiljen zamenjati v zadnjem trenutku. Posledično so bili zaradi tega tudi moji dosežki slabši. Danes sem imel do zadnje serije odličje praktično v žepu, zato mi je malce žal zadnje serije, ko sem dosegel le 90 v stoječem položaju, zaradi česar sem zdrknil na šesto mesto. Vseeno sem zadovoljen s končnim izkupičkom,« pa je poudaril Markoja.

Slovenski strelci se torej iz Osijeka vračajo brez odličij, še najbližje v posamični konkurenci je bil Debevec s četrtim mestom z velikokalibrsko puško trojni položaj 300 m.