Začasni predsednik SZS že sklical skupščino

Skupščina Smučarske zveze Slovenije, na kateri bodo izbrali nova predsednika, bo 3. julija ob 17. uri.

Objavljeno
07. junij 2012 18.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Začasni predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, ki mu je izvršilni odbor zveze po nepreklicnem odstopu Tomaža Lovšeta zaupal vodenje krovne smučarske organizacije do imenovanja novega predsednika, je že razposlal vabila na skupščino, na kateri bodo izvolili novega predsednika.

Ta bo v torek, 3. julija, ob 17. uri v prostorih Fakultete za šport v Ljubljani. Na dnevnem redu skupščine je obravnava poročila o delu v sezoni 2011/2012, revidiranega letnega poročila za poslovno leto 2011 in poročila nadzornega odbora, imenovanje neodvisnega revizorja za poslovno leto 2012, poročila predsednikov vseh zborov za sezono 2011/2012, programskih ciljev in načrtov disciplin za sezono 2012/2013 ter poročila organizacijskih odborov za izvedbo tekmovanj za svetovni pokal za sezono 2011/2012.

Redna letna skupščina pa bo tudi volilna. Volitve novega predsednika zveze so uvrščene sicer šele na rep bogatega skupščinskega sporeda, kot 13. točka od skupno 15, čeprav bo nedvomno volitvam namenjena osrednja pozornost javnosti. Pred volitvami novega bo skupščina morala podeliti razrešnico prejšnjemu predsedniku, vendar pa pri tem ni pričakovati težav, saj je Lovše nepreklicno odstopil.

Izvršilni odbor SZS se je v torek seznanil z Lovšetovim odstopom in se v celoti ogradil od dogodkov na kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Južni Koreji. Lovše funkcije predsednika v odstopu ne bo opravljal, do volilne skupščine ga bo nadomeščal podpredsednik smučarske zveze Smrekar.

Kandidacijski postopek za predlaganje kandidatov za predsednika se bo iztekel 22. junija, kandidature lahko predlagajo smučarski klubi in društva, kandidat pa mora biti član smučarske zveze s plačano članarino. V pozivu za predlaganje predsedniških kandidatur je tudi navedeno, da morajo kandidati h kandidaturi predložiti življenjepis, podpisano soglasje h kandidaturi ter program delovanja zveze za naslednje dvoletno obdobje do konca olimpijskih iger v Sočiju, s poudarkom na zagotavljanju finančnih virov, piše STA.