Žakljeva in Savšek najboljša športnika Ljubljane

Kolesarka Tanja Žakelj in kanuist Benjamin Savšek sta bila izbrana za najboljša športnika Ljubljane v letu 2014.

Objavljeno
11. december 2014 19.15
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - V Festivalni dvorani so danes podelili nagrade najboljšim športnikom in ekipam Ljubljane za leto 2014. Še drugič zapored sta priznanji prejela gorska kolesarka Tanja Žakelj in kanuist Benjamin Savšek, med ekipami pa odbojkarji ACH Volleyja in rokometašice Krima Mercatorja.

Žakljeva je najboljši dosežek sezone dosegla z zmago na evropskem prvenstvu, poleg tega pa se je izkazala tudi s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu. Na drugem in tretjem mestu sta končali telovadki Teja Belak in Saša Golob.

Savšek si je na svetovnem prvenstvu priveslal srebrno kolajno med posamezniki in bronasto v konkurenci ekip, na evropskem prvenstvu pa je osvojil naslov prvaka na ekipni tekmi. V moški konkurenci sta se za njim zvrstila telovadec Mitja Petkovšek in tekvondoist Sanel Ljutić.

Mlada športnika leta 2014 v Ljubljani sta postala plesalka Neja Horvat in kajakaš Anže Urankar. Med športniki invalidi je prvo mesto osvojila Jana Ferjan, ki tekmuje v sedeči odbojki.

Na prireditvi so podelili še številna druga priznanja, med drugim ZŠD Krim za 30-letnico, Karate klubu Olimpija in AMD Slovenija avto za 40-letnico, Športnemu društvu Moste, Društvu tabornikov Rod dobre volje in Judo klubu Olimpija pa za 60-letnico.