Žakljeva želi izgubljeni naslov nazaj

Gorsko kolesarstvo: državno prvenstvo v olimpijskem krosu v dolini Završnice.

Objavljeno
21. junij 2014 02.19
Kolesarska zveza Slovenije
Š. Ro., šport
Š. Ro., šport
Ljubljana – Čeprav so vrste slovenskih gorskih kolesarjev vse bolj okrnjene, bo dirka za državno prvenstvo znova prinesla boj na najvišji ravni. Tako kot že zadnjih nekaj let, bosta zanj poskrbeli Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič. Letos bo imela bitka še dodaten prizven: udarili se bosta evropska prvakinja in podprvakinja iz St. Wendla.

Motivacije nobeni od njiju ne manjka, a vendarle bo verjetno nekoliko bolj zagrizena Žakljeva. V lanski sanjski sezoni, ko ji je šlo vse kot po maslu, jo je namreč v Kočevju šokirala Klemenčičeva in ji speljala državni naslov. »Seveda ga bom skušala dobiti nazaj. A pripravljena sem na hud boj, Blaža je odlično pripravljena,« se je zavedala 25-letnica, ki nove proge v Završnici ne pozna, jih pa menda čaka zelo ravninska preizkušnja.

Žakljeva se je domačim navijačem sicer predstavila že prejšnji teden na Kamniškem krosu (slovenski pokal), a dirka ji ni ostala v najlepšem spominu. »Očitno sem staknila nek virus, bilo mi je slabo še cel dan po dirki. Morda se je tudi nakopičila utrujenost po prejšnjih zahtevnih preizkušnjah,« je povedala. Kakor koli, bolezen je zdaj že mimo, v nogah pa nekaj kakovostnega treninga za napad na naslov državne prvakinje.