Zakrajšek za bronasto kolajno premagal mraz in prehlad

Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je v Moskvi na 500 metrov zasedel tretje mesto in prišel do rezultata kariere.

Objavljeno
03. junij 2012 13.29
Posodobljeno
03. junij 2012 13.33
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Moskva - Nna tretji tekmi svetovnega pokala v Moskvi je Jošt Zakrajšek priveslal do največjega uspeha, odkar je slalomska in spustaška tekmovanja na divjih vodah zamenjal za sprint na mirnih vodah. V finalu A na 500 metrov je namreč zasedel tretje mesto.

Zakrajšek je osvojil prve stopničke na tekmah za svetovni pokal v mirnovodaški konkurenci. Osemindvajsetletni kajakaš ima za seboj nekaj zelo dobrih nastopov na letošnjih tekmah za svetovni pokal, saj je v Duisburgu veslal v svojem prvem finalu A na 1000 metrov, dobro pripravljenost pa je pokazal tudi ta vikend v Moskvi, kjer je v sobotnem finalu A na 1000 metrov zasedel nehvaležno četrto mesto, danes pa stopil še korak dlje in v svojem sploh prvem finalu A na 500 metrov osvojil bronasto kolajno, piše STA.

»Zelo sem zadovoljen z današnjim rezultatom. Že v petkovih kvalifikacijah sem videl, da lahko dobro tekmujem tudi na 500-metrski razdalji. Tekma je bila zelo težka, saj so temperature padle na 12 stopinj Celzija. To je sicer kar precej nad ničlo, a telo vseeno ni vajeno takšnih temperatur, je pa res, da so bili pogoji za vse enaki. Startal sem dobro, a sem bil po prvih 250 metrih še vseeno nekoliko v zaostanku, vendar sem vedel, da bom tekmece po prvi polovici proge začel dohitevati in prehitevati. Zelo sem zadovoljen, saj je bil zaostanek za drugouvrščenim minimalen. Odkar sem prispel v Moskvo, se iz dneva v dan počutim bolje, prehlad je že pozabljen. Po včerajšnjem četrtem in današnjem tretjem mestu se je počutje zelo izboljšalo,« je bil zelo zadovoljen Zakrajšek.

Zmage se je veselil Avstralec Murray Stewart, drugo mesto pa si je priveslal ruski tekmovalec Jurij Postrigaj, sicer tretjeuvrščeni z lanskega svetovnega prvenstva v Szegedu na tej razdalji.

Zakrajška v popoldanskem delu programa čaka še nastop na najdaljši, 5000 metrski razdalji, prihodnje veliko tekmovanje pa bo evropsko prvenstvo v Zagrebu, ki bo potekalo med 22. in 24. junijem.