Zavčevi aduti danes v boj z Avstrijci

Prvo ime boksarskega večera v Šentilju bo Aljaž Venko.

Objavljeno
30. september 2017 01.32
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Najboljši slovenski boksar doslej bo drevi vnovič razveselil privržence priljubljene borilne veščine. Potem ko je uspešno izpeljal prireditvi »Boxing Gala« v Ljubljani in Laškem, Dejan Zavec pripravlja še dva spektakla – prvega nocoj (19) v hotelu Mond v Šentilju, zaključnega 18. novembra v hotelu Bernardin v Portorožu. 

Drevi bo šlo na Štajerskem za spopad Slovencev z Avstrijci, navijači lahko pričakujejo več zanimivih obračunov po pravilih amaterskega boksa, kakršna veljajo tudi na olimpijskih igrah.

»Fightcard« vključuje šest slovensko-avstrijskih parov v različnih kategorijah. V ringu bo šlo za dvoboje Tomi Lorenčič vs Marcel Meinl (do 64 kg), Aljaž Venko vs Marcel Rumpler (do 75 kg), Jan Sekol vs Suleiman Taher (do 75 kg), Luka Mejač vs Islam Aslahanov (do 81 kg), Denis Lazar vs Umar Dzambekov (do 81 kg) in Gregor Škrjanec vs Stefan Nikolić (do 91 kg).

Prvo ime večera naj bi postal Venko, ki je v preteklosti večkrat opozoril nase z odličnim boksom, toda v ringu nikdar ne veš, kaj se bo zgodilo in kdaj lahko »iz nič« prileti neugoden tekmečev udarec. »Rumpler je izkušen levičar, gotovo bo neugoden. Toda zaupam svojemu znanju, odlično sem pripravljen, zato računam na zmago,« je zatrdil 24-letni Konjičan.

Tretja od štirih prireditev naj bi pomenila tudi nov korak h končnemu cilju – nastopu najmanj enega Slovenca na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.