Zavec ponudil znoj do Tokia

Dejan Zavec bo organiziral štiri boksarske gala večere v Sloveniji, prvi bo 11. marca v Grand hotelu Union. 

Objavljeno
21. februar 2017 21.08
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Koncept preporoda amaterskega boksa, kakršnega je predstavil javnosti prvi slovenski zvezdnik Dejan Zavec, zveni zelo obetavno. Najboljši slovenski boksar doslej, ki si je v karieri nadel tudi šampionski pas za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji združenja WBF, je namreč pod svoje okrilje vzel najbolj obetavne slovenske amaterske boksarje.

Aljaž Venko (do 75 kg), Tomi Lorenčič (do 63 kg), Jan Sekol (do 69 kg; vsi Dejan Zavec Boxing), Denis Lazar (do 91 kg; Ring Ptuj), Andrej Bakovič (do 75 kg; Tivoli) in Igor Pertot (Portorož) vedo, da jih čaka garanje na poti proti vrhu, kar jim je napovedal tudi Zavec.

Ptujčan bo letos organiziral štiri gala boksarske večere, v katerih se bodo njegovi varovanci pomerili s tekmeci iz drugih držav. Prvi spektakel pred 400 gledalci bo v ljubljanskem Grand hotelu Union, tekmeci Zavčevih fantov bodo Italijani. Sledili bodo še dogodki – vse bo v ringu povezoval Boris Cavazza – v Thermani Laško (22. april), Casinoju Mond Šentilj (30. september) in hotelu Bernardin v Portorožu (18. november).

»Če ti fantje ne bi bili garači, jih danes ne bi bilo tu. Dobro vem, kako gre v boksu, brez pravega odnosa do treninga ni rezultata. Ali je izbor pravilen, bo pokazalo posamično državno prvenstvo, ki bo aprila, prepričan pa sem, da bodo ti fantje dali vse od sebe, da bodo pokazali pravi odnos do boksa in da bodo s temi borbami pridobili na kakovosti. Končni cilj je, da bi vsaj en slovenski boksar nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu,« je razkril Zavec. Njegov najvišje uvrščeni adut je 23-letni Aljaž Venko, 27. na svetovni lestvici AIBA.