Zavec šampionski pas brez težav zadržal v Taboru

Boksarski as je po zmagi nad Ferencem Hafnerjem postal evropski prvak supervelterske kategorije po različici WBO.

Objavljeno
18. oktober 2014 00.50
mpi boks
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Maribor - Slovenski boksarski as Dejan Zavec na spektaklu v mariborski dvorani Tabor svojemu tekmecu v boju za naslov evropskega prvaka supervelterske kategorije po različici WBO, Madžaru Ferencu Hafnerju, ni pustil dihati, njegov odpor pa je po suvereni predstavi od prve do zadnje minute strl s tehničnim nokavtom v zadnji minuti sedme runde. S tem je uresničil, kar je napovedoval že pred začetkom: šampionski pas je obdržal doma!

Čvrsti in srčni Madžar (23 zmag, 12 s k.o., 6 porazov) je v prvi polovici obračuna, ki bi v skrajnem primeru trajal deset rund, stisnjenih zob »požiral« Zavčeve udarce, sodniki pa so si bili enotni, da je tehnično precej bolj podkovan domači as pokazal več. Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo Hafner padel pod pestmi Dejana, ki je še stopnjeval ritem in povečeval prevlado - in zgodilo se je sredi sedme runde. Ko je šel poraženec prvič na kolena, se je še pobral, ko se je zgrudil drugič, je sodnik označil konec dvoboja. Pa čeravno se je Madžar malce pritoževal nad njegovo odločitvijo ...

Zavec se je tako v 37. profesionalnem dvoboju veselil 34. zmage (18 s k.o., 3 porazi), s katero je Ptujčan napovedal ponovni pohod med najboljše. »V tem trenutku je bil Hafner najboljša možna izbira, kajpak pa bi bil tekmec lahko tudi boljši. Zadnja dva meseca sem se temeljito pripravil nanj, imel sem res kakovostne sparing partnerje na treningu, predvsem Andreja Bakovića. Bil sem svež, lahko bi boksal tudi dvajset rund. Najpomembnejša je zmaga, zdaj pa naprej,« je takoj po dvoboju poudaril novi evropski prvak.