Zavec v ZDA po zmago, toda »One Time« ne bo lahek plen

Boksar Dejan Zavec bo svoj 35. profesionalni dvoboj opravil v dvorani Barclays, ki sprejme 19.000 gledalcev.

Objavljeno
09. februar 2013 15.19
Posodobljeno
09. februar 2013 15.19
Š. Ro., Delo.si/STA
Š. Ro., Delo.si/STA

Ptuj - Slovenskemu boksaru Dejanu Zavcu se uresničujejo sanje. Nekdanji svetovni IBF ter aktualni WBO medcelinski prvak, se bo 9. marca v Brooklynu pomeril z Američanom Keithom Thurmanom. Svoj 35. profesionalni dvoboj pa bo opravil v dvorani Barclays, ki sprejme 19.000 gledalcev.

Ptujčan je v svoji karieri do zdaj nanizal 32 zmag, od tega 18 s KO in dva poraza, šele 24-letni Thurman pa je znan kot borec, ki rad predčasno končuje dvoboje, v 19 borbah je prav tolikokrat zmagal, 18 dvobojev je dobil s KO. A Zavec bo čez mesec dni stavil predvsem na izkušnje, ki jih je dobil v vseh teh letih, tudi zadnje leto, ko ni bil v ringu, se je ogromno naučil. Trenutno je na jakostni lestvici WBO na drugem mestu, na lestvici IBF na tretjem.

»Pogovori in pogajanja kdo bo novi nasprotnik, so trajali zelo dolgo. Zdaj je tudi uradno, 9. marca bom boksal v New Yorku, gre za borbo WBO eliminator, kjer bo zmagovalec dobil možnost, da se bori za naslov svetovnega prvaka, trenutno je to Timothy Bradley. Meni se s tem odpira nov začetek, neko novo nadaljevanje, nova možnost, zelo sem vesel in splačalo se je čakati,« je danes v svojem domačem Ptuju povedal Zavec.

Zavec se zaveda, da »One Time« ne bo lahek plen

Slovenskega borca Thurman zelo spoštuje. Američan, ki sicer prebiva na Floridi, spada pa v slovito boksarsko akademijo Golden Boy, pa se je ob tem tudi spomnil Biloxija, kjer je Zavec izgubil edini dvoboj v ZDA proti Andreju Bertu, ki so mu kasneje dokazali zlorabo dopinga.

Thurman je čez lužo znan kot perspektiven mlad borec, ki svoje dvoboje rad končuje z enim močnim udarcem, tudi zato se ga je prijel vzdevek »One Time.« A Zavec ne skriva, da odhaja v ZDA po zmago.

»Gre za hitro vzgojenega boksarja, na youtubu se sicer ne da videti vsega, kako boksa, a že to, da so ga pri Golden Boyju vzeli pod svoje okrilje, priča o tem, da ima kakovost. Za njim je blesteča amaterska kariera, ima precej izkušenj, spoštujem ga kot borca, a pri tem ne gre za strahospoštovanje. Zavedam se in popolnoma jasno mi je, kdo gre naprej in kdo se po tem dvoboju ustavi. Ne glede na njegovo kakovost, bo 9. marec zame tisti dan, ko bom neustavljiv,« je povedal Mr. Simpatikus.

Na priprave v Nemčijo

Da je Ptujčan v polnem treningu, že v nedeljo se na zadnje priprave in sparinge znova podaja v Nemčijo, je potrdil tudi njegov trener Dirk Dzemski. »Smo zelo dobro pripravljeni. Od ponedeljka naprej sledi sparing, zdaj smo en teden trenirali tukaj na Ptuju, že prej v Nemčiji. Optimističen sem, Keith je mlad in lačen zmag, ima dobro boksarsko šolo, a je malo premalo preizkušen proti nasprotnikom, ki hočejo zmagati, kar Dejan zagotovo je. Fizično mu Dejan ne bo ustrezal, čeprav je že veliko izkusil, bo Dejan za Keitha neznanka in mislim, da bo vse skupaj zanj preveč,« pa je povedal Nemec.

Omenjeni dvoboj bo trajal 12 rund, kar je tudi novost za Thurmana, ki je bolj vajen borb na 10 rund, sledil pa mu bo dvoboj med Bernardom Hopkinsom in Tavorisom Cloudom za naslov svetovnega prvaka IBF v poltežki kategoriji, pri katerem bi lahko Hopkins z 48 leti postal najstarejši svetovni prvak v zgodovini boksa. Dogajanje iz dvorane Barclays, ki je sicer domovanje košarkarske ekipe NBA Brooklyn Nets, bo prenašal tudi sloviti HBO.