Zavec z mislimi v Washingtonu

Ameriški boksar Shawn Porter ubranil Ptujčanov bivši pas. Neverjetni Bernard Hopkins.

Objavljeno
22. april 2014 01.35
BOX-US-SHUMENOV-HOPKINS
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Ljubljana – V Washingtonu je bilo v noči na nedeljo več zanimivih boksarskih dvobojev, glavni zvezdnik večera pa je bil neuničljivi Bernard Hopkins. »Rabelj« ali »vesoljec«, kakor tudi kličejo 49-letnega Američana, je namreč naslovu svetovnega prvaka v poltežki kategoriji po različici IBF dodal še šampionski pas združenja WBA.

Hopkins (55 zmag, 32 s k. o., 2 neodločena izida, 6 porazov) je bil tokrat po točkah z 2:1 (116:111, 113:114, 116:111) boljši od Bejbuta Šumenova (14 zmag, 9 s k. o., 2 poraza), jeziček na tehtnici pa je dokončno na svojo stran prevesil v 11. rundi, v kateri je 19 let mlajšega Kazahstanca spravil v nokdavn.

Slovenski as Dejan Zavec pa je z velikim zanimanjem spremljal zlasti obračun za njegov nekdanji šampionski pas združenja IBF v velterski kategoriji, ki ga je v velikem slogu prvič ubranil še neporaženi Shawn Porter (24 zmag, 15 s k. o., 1 neodločen izid). Američan, doma iz Akrona v Ohiu, je s tehničnim nokavtom v četrti rundi prisilil k vdaji Paula Malignaggija (33 zmag, 7 s k. o., 6 porazov) in tako bolj znanemu rojaku iz Brooklyna zadal doslej najhujši udarec.

»Paulie mi je zastavil nekaj vprašanj, sam pa sem mu nanja podal odgovore. Da sem ugnal Malignaggija, mi pomeni ogromno. To zmago sem zares potreboval,« se je najodmevnejšega skalpa doslej veselil 26-letni Porter, na račun katerega sedem let starejši Malignaggi ni skoparil s pohvalami. »Ker sem izgubil z velikim šampionom, ne bom pretirano razočaran, če je bil to moj zadnji dvoboj ...«

Omeniti kaže še, da je na isti prireditvi boksal tudi Zavčev češki klubski kolega Lukaš Konečny, ki je moral v obračunu za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po različici WBO po točkah priznati premoč Američanu Petru Quillinu.