Zavec: Zdaj je uradno, 25. novembra bom boksal z Laro

Ptujski šampion Dejan Zavec bo v Miamiju izzval Kubanca Erislandyja Laro

Objavljeno
20. oktober 2015 00.03
DEJAN ZAVEC
Miha Šimnovec, šport, G. L., Delo.si
Miha Šimnovec, šport, G. L., Delo.si

Ljubljana – Od danes je uradno: najboljši slovenski boksar Dejan Zavec (35 zmag, 19 s k. o., 3 porazi) se bo 25. novembra v Miamiju pomeril s Kubancem Erislandyjem Laro (21 zmag, 12 s k. o., 2 neodločena izida, 2 poraza). V dvorani igralnice Hialeah Park se bosta udarila za naslova svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg) po različicah WBA in IBO, ki si ju lasti »ameriški sen«, kakor se glasi vzdevek 32-letnega šampiona iz Guantanama.

»Zavedam se, da bo to eden od mojih najtežjih dvobojev v karieri. Spoštujem Laro, toda želim si dokazati, da sem na isti ravni kot on. Vem, da kot avtsajder prihajam v Erislandyjevo 'dnevno sobo', tja pa se bom odpravil uresničiti svoje sanje in presenetiti vse,« je 39-letni Ptujčan sporočil iz Magdeburga, kjer je začel »sparinge« pod vodstvom trenerja Dirka Dzemskega.

»Lahko bi bil preračunljiv in se še kar nekajkrat boril za ubranitev proti Saši Jengoianu trdo prigaranega naslova svetovnega prvaka. Toda že takrat sem rekel, da me zanima nekaj več, da me zanimajo največji dvoboji na najvišji ravni. In ko se je pojavila priložnost za dvoboj z Laro, ki se mu marsikdo v velikem loku izogiba, sem jo sprejel. Ženejo me novi izzivi!« je dodal Zavec, ki se bo z odmevnim nasprotnikom pomeril na osrednjem dogodku večera v seriji visoko kakovostnih dvobojev Premium Boxing Champions. Dvoboj Zavca in Lare bo prenašala televizijska hiša ESPN.