Žbogar bo napadal z osmega, dvojec Mrak-Macarol pa s sedmega mesta

Jadralci Vasilij Žbogar, Tina Mrak in Veronika Macarol se bodo jutri na tekmi v Palmi de Mallorci borili za najvišja mesta.

Objavljeno
04. april 2014 23.07
bsa/Žbogar
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Palma de Mallorca - V španski Palmi de Mallorci se končuje jadralski svetovni pokal. Na sobotnih regatah za najvišja mesta bo Slovenija zastopana z dvema posadkama. Vasilij Žbogar bo skušal izboljšati osmo mesto v razredu finn, Tina Mrak in Veronika Macarol pa sedmo mesto v razredu 470.

Zadnji dan finalnih plovov in za vse tiste jadralce, ki se niso uvrstili med najboljših deset tudi zadnji regatni dan, je jadralce prebudil dež in na nekaterih regatnih poljih veter v sunkih do 20 vozlov, na drugih, recimo na polju finnov, pa vetra danes ni bilo, ali pa je bil močno spremenljiv, zato so zaman čakali na uspešno izpeljavo vsaj enega plova. V veljavi zato ostajajo četrtkovi izidi - Vasilij Žbogar odhaja v sobotno regato za medalje z osmega mesta, Gašper Vinčec pa je svoj nastop na Palmi zaključil na skupnem 29. mestu.

Dekleta in fantje v razredu 470 so odjadrali tri plove. Tina Mrak in Veronika Macarol sta končali na dveh devetih mestih in enem 15. ter napadata s sedmega mesta. "Zjutraj smo odšli na morje po dežju in SZ vetru s sunki do 18 vozlov. Na programu smo imeli tri regate. Veter je obračal, spreminjal jakost in na koncu smo prišli na obalo v lepem, sončnem vremenu, zapihal je termični veter. V cilju sva bili kot 9. in 15. V jutrišnjo regato za medalje sva se uvrstili s 7. mesta in imava možnosti rezultat še nekoliko popraviti," sta menili slovenski jadralki. Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič sta se uvrstila na 31., 24. in 34. mesto in svoj nastop na Palmi zaključujeta na skupnem 59. mestu od 78 ekip.

Edini slovenski laserist Žan Luka Zelko danes v prvem plovu ni nastopil, potem pa končal na 19. in 14. mestu ter se vrača domov na skupnem 74. mestu.