Žbogar EP končal na petem mestu

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je na odprtem EP v Barceloni v razredu finn osvojil peto mesto.

Objavljeno
12. marec 2016 18.33
M. Ž.
M. Ž.

Barcelona - Na odprtem evropskem prvenstvu razreda finn v Barceloni sta danes potekala še zadnja plova. Naslov prvaka je osvojil Nizozemec Pieter-Jan Postma, Vasilij Žbogar pa je končal na petem mestu.

Žbogar je dan začel na sedmem mestu in na prvem plovu zasedel 20. mesto, v regati za odličja pa je bil prvi, s čimer je zasedel skupno šesto mesto, v evropski konkurenci pa je bil peti. Drugi slovenski predstavnik Jan Orel je v zadnjem plovu zabeležil 59. mesto in evropsko prvenstvo končal kot 81.

»Želel sem si čim boljšo uvrstitev, dobro sem odjadral celotno regato in čeprav sem se na prvem obratu dotaknil boje, naredil kazenski obrat in nekaj izgubil, sem vseeno zmagal. Škoda, da na začetku ni bilo prave hitrosti jadrnice, z opremo sem se zelo trudil, ampak potem smo vzeli staro opremo in je šlo v redu. Če bi vsaj eno od slabših regat odjadral malo bolje, bi bil v boju za medalje. Sicer sem rekel, da je regata za trening, ampak po tem, ko si spredaj, se boriš in skušaš biti čim boljši. Nekaj grenkega priokusa je, vendar vidim, da sem še vedno v stiku z najboljšimi in sem eden redkih, ki sem na vsakem tekmovanju med najboljšimi. To pomeni, da smo na pravi poti, v dobri formi, vrhunec katere naj bi bil na olimpijskih igrah,« je po končanem prvenstvu povedal Žbogar.

Evropsko prvenstvo se je končalo z zmago Nizozemca Pieter-Jana Postme, drugi je bil Madžar Zsombor Berecz, tretji mesto pa Hrvat Milan Vujasinović.