Žbogar napredoval že na visoko drugo mesto

Vasilij Žbogar na kvalifikacijski regati na tekmi svetovnega pokala le še za točko zaostaja za vodilnim Gilesom Scottom.

Objavljeno
03. april 2013 21.17
OLY-YACH-SAMFIN-HEATS-DAY2/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Palma de Mallorca - Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je zelo dobro opravil kvalifikacijske regate na tekmi svetovnega pokala v Palma de Mallorci. Z današnjima osmim in drugim mestom v zadnjih dveh plovih se je prebil na skupno drugo mesto. Z 18 točkami le za točko zaostaja za vodilnim Britancem Gilesom Scottom.

Žbogar je sicer v šestih kvalifikacijskih plovih od ponedeljka do danes osvojil 8., 4., 2., 2., 8. in 2. mesto. Skupno tretji je še en Britanec Andrew Mills, ki zaostaja točko za Žbogarjem, Francoz Jonathan Lobert, dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Londona, pa je četrti s 24 točkami, piše STA.

V razredu 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol po dveh današnjih šestih mestih napredovali na skupno šesto mesto. Za tretjima, Hrvaticama Enio Nincević in Romano Župan, zaostajata 15 točk.

Slabše pa gre slovenskima jadralcema v razredu laser. Nik Pletikos je s šestim in 33. mestom napredoval na 71. mesto, Žan Luka Zelko pa je bil danes 51. in 27. ter je skupno 85.

V četrtek in petek bodo jadralci in jadralke v zlati in srebrni skupini odjadrali še pet plovov, v soboto pa se bo najboljših deset v razredu pomerilo v dveh regatah za odličja.