Žbogar rahlo navzdol, Mrakova in Macarolova navzgor

Po dnevu prisilnega počitka zaradi bonace so jadralci nadaljevali predolimpijsko regato v Riu.

Objavljeno
20. avgust 2015 12.50
lvu-jadralci
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rio de Janeiro - Tudi četrti tekmovalni dan preolimpijske jadralske regate v Riu se je s prireditelji sprva poigravalo vreme, a so tekmovalci včeraj pozno popoldne le izpluli na morje in nadaljevali preizkušnjo. V razredu finn so preizkusili regatno polje Niteroi in odjadrali dva plova, Vasilij Žbogar pa je vknjižil dve deveti mesti in je po petih nastopih skupno osmi.

»Zadovoljen sem, saj sem po poškodbi in s staro jadrnico blizu najboljšim. Predvsem pa je pomembno, da dobro spoznam razmere na prizorišču in se v prihodnjih mesecih pripravim na olimpijske igre. Razmere na regatnih poljih so, glede vetra in toka, zahtevne. Zaenkrat jih še spoznavam, v primerjavi z drugimi sem v tem pogledu gotovo eno leto v zaostanku,« je poudaril Izolan. Vodi še vedno Nizozemec Pieter-Jan Postma pred Francozom Jonathanom Lobertom in Fincem Tapiem Nirkkom.

V razredu 470 so dekleta spravila pod streho en sam plov na regatnem polju Pai. Tina Mrak in Veronika Macarol sta ciljno črto prečkali kot četrti in skupno napredovali na enajsto mesto. »Kot že dan poprej, smo imele znova veter z napačne strani - s severa, z obale, zato smo bile vnovič prisiljene čakati na obali. Štartali sva zelo dobro, prvo bojo obrnili kot prvi in vse do zadnje krme vodili, nato pa šli prepozno v obrat in izgubili tri mesta. Vseeno sva zadovoljni, razmere so zelo zahtevne in položaj se lahko v hipu obrne,« sta poudarili Primorki. V vodstvo sta se po petih odjadranih plovih povzpeli Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, drugi sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, tretji pa do včeraj vodilni Kitajki Shasha Chen in Haiyan Gao.