Žbogar v četrti regati le pokazal pravi obraz

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na regati za pokal princese Sofije izgubili vodstvo v razredu 470.

Objavljeno
29. marec 2016 22.43
J. P.
J. P.

Palma de Mallorca - Na Majorki je za jadralkami in jadralci drugi dan regate za pokal princese Sofije, na kateri slovenske barve brani šesterica, ki se poteguje za čim boljše uvrstitve, v razredih laser in laser radial pa tudi za zadnji dve olimpijski vozovnici za Rio. V razredu 470 sta po prvem dnevu vodilni Tina Mrak in Veronika Macarol danes zdrsnili po razpredelnici navzdol. V prvem plovu sta namreč zabeležili sedemnajsti in v drugem deseti čas, kar ju je pomaknilo na skupno sedmo mesto, ki ju po zaključku kvalifikacij uvršča v zlato skupino.

Vasilij Žbogar pa je v razredu finn danes začel medlo in prvi plov končal šele kot trideseti, nato pa le pokazal pravi obraz in vpisal še tretji dosežek, pred jutrišnjim nadaljevanjem regate torej drži 17. mesto. »Prvi plov ni potekal po mojih željah, štartal sem slabo, poskušal sem se izvleči, toda prav veliko se ni dalo nadoknaditi. V drugo sem dobro štartal, bil ves čas v ugodnem položaju. Zagotovo je bolje kot dan prej, vsaj v rahlo tolažbo pa mi je, da sem bil v obeh regatah pred Gilesom Scottom, tudi on tokrat dela napake,« je danes opravljeno komentiral prekaljeni Izolan.

Tako ženska dvojica kot Žbogar imata olimpijske vstopnice že v žepih, zato pa se za pot v Rio še poteguje Žan Luka Zelko, ki se je z 31. mestom uvrstil v zlato skupino razreda laser in ostaja v igri za odhod na športni vrhunec sezone v Braziliji, ponesrečilo pa se je Niku Pletikosu, ki bo s skupnim 99. mestom v finalni seriji jadral v srebrni skupini, ravno tako kot njegova sestra Kim, ki je v razredu laser radial na 74. mestu.