Zenit spet premočan za Urnauta in druščino

Finale klubskega SP v odbojki v Braziliji bo repriza lanskega, v njem se bosta pomerila Sada Cruzeiro in Zenit Kazan.

Objavljeno
23. oktober 2016 11.56
Tine Urnaut
Janez Porenta
Janez Porenta

Betim - Finale klubskega svetovnega prvenstva v moški odbojki v Braziliji bo ponovitev lanskega, v katerem je Sada Cruzeiro spravila na kolena zasedbo Zenita iz Kazana. Ruski velikan je v polfinalu brez slehernih težav in oddanega niza, s 3:0 (18, 23, 18), odpravil Trentino, ki tako ostaja pri štirih lovorikah v tem tekmovanju. V drugem polfinalu je imel brazilski kolektiv nekaj več preglavic z argentinskim Personalom Bolivarjem, a ga po slabšem začetku vendarle odpravil s 3:1 (-21, 15, 15, 19).

V evropskem polfinalnem derbiju, ponovitvi finala minule sezone lige prvakov, ni bilo dvoma o zmagovalcu niti za trenutek, nekoliko bolj razburljiv pa je bil zgolj drugi niz. Pri poražencih je znova največ žog letelo na slovenskega reprezentančnega kapetana in sprejemalca Tineta Urnauta, ki je bil v napadu ravno polovično uspešen in je prispeval 12 točk, Filippo Lanza jih je dodal 10, pogrešati pa je bilo učinek češkega korektorja Jana Štokra, ki je bil manj kot tretjinsko uspešen in se ustavil pri zgolj sedmih točkah.

V zmagovalni zasedbi se je s kar 72-odstotnim napadom zelo izkazal ameriški sprejemalec Matthew Anderson, ki je vknjižil 15 točk. »Pokleknili smo pred izjemno močnim tekmecem. Z nekaterimi stvarmi sem lahko zadovoljen, z drugimi malo manj. Predvsem v prvih dveh nizih se v nekaj specifičnih položajih nismo dobro odzvali, kar ekipa, kakršna je Zenit, takoj kaznuje. Proti moštvom tega kakovostnega razreda bomo enostavno morali servirati bolje,« je poudaril Trentinov trener Angelo Lorenzetti.