Živa Dvoršak skozi eliminacije v kvalifikacije

Azerbajdžan gosti zadnjo tekmo strelskega svetovnega pokala pred finalom sezone. Dvoršakova še enkrat na strelišče.

Objavljeno
12. avgust 2015 15.32
iza/strelstvo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gabala - Številčno slovensko zastopstvo s kar enajstimi strelkami in strelci se ta teden v azerbajdžanski Gabali meri na zadnji preizkušnji svetovnega pokala pred finalom tekmovalne sezone. Že drugič v treh dneh je šla na strelišče mlada Ljubljančanka Živa Dvoršak, ki je v ponedeljek vpisala 26. dosežek v kvalifikacijah z zračno puško, danes pa se je uspešno prebila skozi eliminacije v disciplini malokalibrska puška v trojnem položaju.

Štiriindvajsetletnica je s 575 krogi zasedla 22. mesto in se tako prebila v jutrišnje kvalifikacije. Manj uspešna je bila druga današnja slovenska predstavnica Urška Kuharič, ki je obtičala v prvi eliminacijski skupini, v kateri je s 572 zadetimi krogi zasedla 32. mesto. V prvi skupini je bila sicer s 589 krogi najprepričljivejša Francozinja Laurence Brize, v drugi pa s tremi krogi manj Rusinja Ana Žukova.

Že predvčerajšnjim je v kvalifikacijah z zračno puško svoj nastop končal Željko Moičević (47. mesto), včeraj pa je že v eliminacijah malokalibrske pištole na 50 metrov obstal tudi Kevin Venta.