Zmagovalcu poldrugi milijon evrov

Od danes do nedelje čaka golfiste zadnji major sezone na igrišču Baltusrol v New Jerseyju.

Objavljeno
28. julij 2016 00.33
SPO-GLF-MAJ-PGA-PGA-CHAMPIONSHIP---PREVIEW-DAY-3
Mojca Finc
Mojca Finc
Springfield – Golfistom je sprejem golfa v olimpijsko družino zgostil tekmovalni urnik najprestižnejših turnirjev, t. i. majorjev. Od danes do nedelje se bodo tako drugič v tem mesecu merili na turnirju velike četverice, zadnjem v tej sezoni. Na prvenstvu PGA v ZDA pričakujejo 98 najboljših igralcev iz svetovne stoterice. Znova v konkurenci ne bo največjega zvezdnika Tigerja Woodsa, ki bo prvič v karieri manjkal na vseh majorjih iste sezone.

Trije letošnji majorji so postregli z različnimi zmagovalci. Masters v Augusti je pripadel Dannyju Willettu, na OP ZDA je slavil Dustin Johnson, na OP Velike Britanije pa Henrik Stenson. Vsi trije so vknjižili premierne zmage. A kot na vsakem letošnjem majorju bodo tudi na igrišču Baltusrol v New Jerseyju najbolj vroči kandidati za vrh Jason Day, Jordan Spieth in Rory McIlroy, ki so v sezonah 2014 in 2015 osvojili pet od osmih majorjev. Edini med njimi, ki še ni dobil prvenstva PGA, je 22-letni Spieth.

Vendar pa zmagovalec mastersa v Augusti Willett poudarja, da rezultati te sezone kažejo na široko paleto igralcev, ki so konkurenčni. Najboljši bo bančni račun obogatil s 1,63 milijonov evrov.