Žnidarčič: Samozavestno odhajam na SP v Francijo

Slovenski kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je zmagovalec svetovnega pokala - na zadnji tekmi je osvojil tretje mesto.

Objavljeno
03. junij 2012 15.10
Posodobljeno
03. junij 2012 16.15
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Banja Luka - Na zadnji tekmi sezone v klasičnem spustu na reki Vrbas pri Banja Luki je Nejc Žnidarčič osvojil tretje mesto, kar mu je zadostovalo, da je tretjič v karieri osvojil prvo mesto v skupni razvrstitvi. Kot še piše STA, sta ekipni uspeh Slovenije sta dopolnila Simon Oven s petim mestom in Tim Kolar, ki je bil osmi. Maks Frančeškin in Vid Debeljak sta bila 18. in 20.

»Glede na to, da sem eden redkih tekmovalcev, ki so dobri tako v sprintu kot v klasičnem spustu, sem že pred sezono vedel, da sodim v najožji krog favoritov za skupno zmago. To sem na štirih tekmah tudi potrdil in zdaj samozavestno odhajam na svetovno prvenstvo v Francijo, kjer mi reka zelo ustreza,« je dejal Znidarčič.

»Potrdili smo, da smo ena najmočnejših ekip v kajaku, ki bo na svetovnem prvenstvu krojila vrh v vseh kajakaških disciplinah. V moštvenih vožnjah, kjer smo v sprintu že bili svetovni prvaki, bomo glede na današnje rezultate zelo nevarni tudi v klasičnem spustu, kjer so do sedaj kraljevala posadke iz Francije in Nemčije,«je po novem uspehu slovenskega spusta na divjih vodah dejal generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije Jakob Marušič.

Trener slovenske reprezentance Srečko Masle se že veseli naslednjega izziva, svetovnega prvenstva konec junija v Bourg St. Mauriceu pri Albertvillu. »Zelo sem zadovoljen, saj so rezultati nad pričakovanji. Vedeli smo, da smo trdo delali, a tega resnično nisem pričakoval. Današnji rezultati so dober obet pred svetovnim prvenstvom tako v sprintu kot v klasičnem spustu. Nejc je vsekakor favorit v obeh disciplinah, moštvene vožnje pa so naše drugo orožje. Po teh rezultatih je možno, da bomo naredili kakšno spremembo v reprezentanci, o čemer pa se bomo odločili v naslednjih dneh,« je dejal Masle.