Žnidarčiču zmaga in končna lovorika

Spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je bil najprepričljivejši na finalu svetovnega pokala na Dunaju, Vid Debeljak tretji.

Objavljeno
29. junij 2014 09.28
Veslanje/SP v spustu
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dunaj - Slovenski spustaši na divjih vodah so sezono svetovnega pokala v šprintu zapečatili z vrhunskim ekipnim uspehom: na finalu na Dunaju se je namreč na najvišjo stopničko povzpel Nejc Žnidarčič, ki je s tem vso konkurenco odpravil tudi v skupnem seštevku, medtem ko je bil Vid Debeljak tretji. V finalu sta veslala tudi Anže Urankar, ki je bil deseti (v končni razvrstitvi je zasedel osmo mesto), in Rok Markočič, ki je bil trinajsti.

»Zelo sem zadovoljen, že dolgo se nisem tako veselil kot tokrat. Vpisal sem že 25. kolajno na svetovnih pokalih, tako da je to nekakšen jubilej. Že v kvalifikacijah mi je dobro kazalo, kajti dunajska proga mi je pisana na kožo, kar se je poznalo tudi pri časovni prednosti. Posrečila se mi je res dobra vožnja, s katero sem se še četrtič veselil tudi zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala. Letos je bilo izjemno tesno, saj sem imel le minimalno prednost pred tokrat petouvrščenim domačim asom Gerhardom Schmidom. Če bi bil tretji, bi skupno lovoriko pobral on, a se je vse obrnilo meni v prid. Sreča je bila tokrat na moji strani,« se je v cilju smejalo Primorcu, ki je vknjižil še drugo letošnjo zmago - po Lofru izpred tedna dni.