Zupinova z mešanimi občutki

»Ne vem, kaj se je zgodilo, tehnično se nisem prav nič izboljšala v primerjavi s prejšnjim nastopom.«

Objavljeno
09. avgust 2017 02.22
Saša Verčič, poročevalka
Saša Verčič, poročevalka
London – Ko se je Agata Zupin v svojem premiernem nastopu na svetovnih prvenstvih v teku na 400 m z ovirami prebila v polfinale, ni bila zadovoljna s tekom in zato trdno odločena, da bo v svoji drugi tekmi v Londonu pokazala več. Tehnično boljši tek in posledično seveda tudi boljši čas, ker naj bi bilo vse skupaj v drugem nastopu lažje, saj jo je v prvem pred polnimi tribunami zdelala trema.

A so se njeni načrti povsem porušili. Četudi bi bila lahko »na papirju« sproščena, saj nihče od nje ni pričakoval, da se bo uvrstila v finale, ni bila, trema je bila še večja kot v 1. krogu, saj je bil to vendarle polfinale. In tako tek spet ni bil takšen, kot si je želela, da so ji tekmice kmalu pobegnile, ni bilo presenetljivo, saj se je skozi 1. krog prebila z najslabšim časom.

»Ne vem, kaj se je zgodilo, tehnično se nisem prav nič izboljšala v primerjavi s prejšnjim nastopom. Na začetku sem prihajala preblizu oviram in s tem porabljala energijo po nepotrebnem, na drugi krivini pa se je sploh začelo vse rušiti,« je bila nezadovoljna 19-letnica, ki je v 1. krogu tekla 56,54, včeraj pa še pol sekunde slabše – 57,05. V svoji skupini je zasedla 7. mesto (ena tekmica je bila diskvalificirana), skupno pa 21.

»Do prihodnje velike tekme se moram izboljšati, moram še veliko trenirati, prav tako potrebujem čim več tekem, saj so bile vse tekmice veliko bolj izkušene. Tudi želja je bila prevelika in moram se naučiti nadzorovati takšne stvari,« je še dodala najmlajša članica naše reprezentance, ki bo vendarle z lepimi občutki zapustila London: »To je bila lepa izkušnja, za prvi nastop na svetovnem prvenstvu je bilo v redu. Polfinala nisem pričakovala, zato sem vesela.« Saša Verčič