Srbi si obetajo naval navijačev

Na EP v Srbiji bodo veljali strogi varnostni ukrepi okoli petih dvoran, saj bo v bližini le-teh prepovedano točenje alkohola.

Objavljeno
11. januar 2012 23.06
P. Z., šport
P. Z., šport
Ljubljana – Predtekmovanje 10. evropskega prvenstva bo v štirih mestih – Vršcu: 40.000 prebivalcev, dvorana Millenium (4000 sedežev); Novem Sadu: 220.000, Spens (8000); Nišu: 180.000, Čair (4000) in Beogradu: 1,6 milijona, Pionir (8000). Drugi del bo v Novem Sadu in Beogradu (Arena, 20.000), odločilni boji pa samo v beograjski Areni. Med dvanajstimi sodniškimi pari je tudi slovenski Peter Ljubič in Nenad Krstič, delegat Evropske rokometne zveze pa bo v. d. generalnega sekretarja RZS Leopold Kalin.

Na EP bodo veljali strogi varnostni ukrepi, zlasti ob vstopu v dvorane, v bližini le-teh (300 m) bo prepovedano točenje alkohola. Največ gostujočih navijačev pričakujejo iz Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Madžarske, precej naj bi bilo tudi Skandinavcev. V prvem delu v Vršcu naj bi Slovenijo podpiralo med 1500 in 2000 navijači, ki jim RZS pripravlja bogat spored. Povsod, kjer jih bo vodila pot, jih bo med drugim spremljala znana navijaška himna z naslovom Naša moč. Večina jih bo sicer nastanjenih v Beogradu. V Vršcu, kjer bo slovenska hiša, so namestitvene možnosti zelo slabe. Slovenska reprezentanca bo nastanjena v hotelu Srbija, enem od le dveh v vojvodinskem mestu blizu meje z Romunijo. Da se bodo vsi njeni člani znali primerno obnašati v medijih, jim je včeraj o odnosu z javnostmi predaval profesor Miro Kline.

EP 2012 bo tudi priložnost za srečanja rokometnih funkcionarjev. Na dan polfinalnih tekem se bodo sešli predstavniki združenja klubov (FCH) in skupaj z ljudmi iz EHF govorili o prihodnjem ustroju evropskih klubskih tekmovanj. Zadnji dan prvenstva bo sestanek tekmovalne komisije EHF, ki bo izžrebala pare kvalifikacij za SP 2013 v Španiji.