Finale EP: rekordnih 15.000 čivkov na sekundo

Ko je Španija v velikem finalu EP Italijanom zabila še četrti gol, so ponoreli tudi uporabniki socialnega omrežja Twitter.

pon, 02.07.2012, 19:28

Ljubljana - Ko so nogometaši Španije v finalu evropskega prvenstva preko rezervista Juana Mate v 88. minuti zabili Italijanom še četrti gol, so navijači furije po celem svetu dobesedno ponoreli. Pestro je bilo tudi dogajanje na socialnih omrežjih, tako so ob golu Mate na Twitterju na sekundo poslali kar rekordnih 15.000 čivkov oziroma twittov.

Predstavniki Twitterja so sporočili, da je bilo v času finalnega obračuna na njihovem socialnem omrežju skupaj poslanih kar 16,5 milijonov čivkov. Med tistimi, ki se je oglasil na Twitterju, je bila tudi Pele. Brazilska nogometna legenda je bil namreč med prvimi, ki je Špancem čestital za zgodovinski uspeh in dejal, da se veseli snidenja na SP leta 2014 v Braziliji.

Za primerjavo: v času finala superbowla so v zadnjih treh minutah tekme zabeležili 12,333 čivkov na sekundo, v finalu ženskega svetovnega nogometnega prvenstva pa je bilo poslanih 7,196 čivkov na sekundo. Zanimivo je, da je 13 objav prispeval tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki očitno rad spremlja ženski nogomet.

Pri Twitterju pričakujejo, da bodo športni navdušenci kot tudi sami atleti še bolj aktivni tudi v času poletnih olimpijskih iger v Londonu, ki se pričnejo čez natanko 25 dni.

 

Prijavi sovražni govor