Finale EP: rekordnih 15.000 čivkov na sekundo

Ko je Španija v velikem finalu EP Italijanom zabila še četrti gol, so ponoreli tudi uporabniki socialnega omrežja Twitter.

pon, 02.07.2012, 19:28

Ljubljana - Ko so nogometaši Španije v finalu evropskega prvenstva preko rezervista Juana Mate v 88. minuti zabili Italijanom še četrti gol, so navijači furije po celem svetu dobesedno ponoreli. Pestro je bilo tudi dogajanje na socialnih omrežjih, tako so ob golu Mate na Twitterju na sekundo poslali kar rekordnih 15.000 čivkov oziroma twittov.

Predstavniki Twitterja so sporočili, da je bilo v času finalnega obračuna na njihovem socialnem omrežju skupaj poslanih kar 16,5 milijonov čivkov. Med tistimi, ki se je oglasil na Twitterju, je bila tudi Pele. Brazilska nogometna legenda je bil namreč med prvimi, ki je Špancem čestital za zgodovinski uspeh in dejal, da se veseli snidenja na SP leta 2014 v Braziliji.

Za primerjavo: v času finala superbowla so v zadnjih treh minutah tekme zabeležili 12,333 čivkov na sekundo, v finalu ženskega svetovnega nogometnega prvenstva pa je bilo poslanih 7,196 čivkov na sekundo. Zanimivo je, da je 13 objav prispeval tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki očitno rad spremlja ženski nogomet.

Pri Twitterju pričakujejo, da bodo športni navdušenci kot tudi sami atleti še bolj aktivni tudi v času poletnih olimpijskih iger v Londonu, ki se pričnejo čez natanko 25 dni.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se