Nestrpni Aragones kritizira taktiko Del Bosqueja

Nekdanji španski selektor Luis Aragones meni, da je Del Bosque napravil napako, ko je na klopi pustil Fernanda Torresa.

Objavljeno
11. junij 2012 12.36
Posodobljeno
11. junij 2012 12.57
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Poznan - Španski selektor Vincente del Bosque je po remiju proti Italiji (1:1) na uvodni tekmi evropskega prvenstva hitro spoznal tudi neprijetne plati vodenja »furije«. Njegov predhodnik na španski klopi Luis Aragones je namreč ostro kritiziral njegovo taktiko, saj je Del Bosque dvoboj z »azzurri« pričel brez Fernanda Torresa v napadu ter tako ostal brez klasičnega napadalca.

Aragones, ki je Španijo pred štirimi leti popeljal do naslova evropskih prvakov, je v svoji kolumni v španski Marci zapisal: »Očitno spoštujem delo in odločitve selektorja, toda sam bi tekmo začel s centralnim napadalcem. V drugem polčasu je namreč Torres ustvarjal priložnost in povzročal Italijanom precej težav,« je med drugim v svoji analizi zapisal Aragones.

Dodal je še, da bi moral tudi Cesc Fabregas dobiti drugi igralni položaj, saj je v napadu deloval nekoliko izgubljen. Aragones verjetno goji posebno naklonjenost do Torresa, saj je slednji odločil velike finale na EP pred štiri leti, ko je na Dunaju z golom potopil Italijane.

Na kritiko se je že odzval tudi španski selektor in pojasnil: »Imamo tri sijajne napadalce, toda tudi Fabregas se v tej vlogi znajde zelo dobro. Zna zadržati žogo, dobro se ujame z ekipo in zadeva iz ustvarjenih priložnosti. Izbral sem taktiko, za katero sem menil, da je pravilna,« je še dejal Del Bosque. Dodal je še, da bi tudi prihajajočo tekmo proti Irski lahko pričel brez klasičnega napadalca.

Torres je pojasnil, da spoštuje odločitev selektorja, ki ga je pustil na klopi za rezervne igralce in v igro vstopil šele v 74. minuti. »Nisem jezen, da sem začel tekmo na klopi za rezervne igralce. Vedno je na koncu pomemben rezultat reprezentance. Izid smo uspeli hitro izenačiti, kar je najpomembneje,« je še dejal napadalec Chelseaja.