Poškodbe na euru že povzročajo sive lase

V poljskem in češkem taboru so pred sobotnim medsebojnim obračunom močno zaskrbljeni zaradi poškodb igralcev.

Objavljeno
13. junij 2012 19.10
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Varšava - Čeprav so mimo šele prve tekme, imajo nekatera moštva na euru 2012 že težave s poškodbami. Po včerajšnji tekmi z Rusijo (1:1), je zaskrbljujoče zlasti stanje v poljski ekipi. Za nadaljevanje prvenstva so namreč vprašljivi kar trije nogometaši: Damien Perquis, Eugen Polanski in Dariusz Dudka.

»Perquis ima globoko rano na golenici, Polanski ima močno otečeno koleno, Dudka pa ima težave s trebušno prepono,« so sporočili iz zdravniške ekipe gostiteljev. Vsi trije bodo v naslednjih dneh še opravili podrobnejše preiskave, po katerih bo bolj jasno, ali bodo nared za naslednjo tekmo s Češko, ki bo odločilna za njihov obstoj na prvenstvu.

Poškodbe pa ob tem niso prizanesle niti češkemu taboru, kjer sta pod vprašajem največja zvezdnika Petr Čech in Tomaš Rosicky. Njuno stanje se menda izboljšuje, tako naj bi že bila nared za tekmo s Poljsko. »Lahko, da bosta v soboto nastopila oba. Možnost je velika,« je sporočil zdravnik Peter Krejči.

Rosicky se je poškodoval na tekmi proti Grčiji in se v drugem polčasu ni vrnil na zelenico zaradi težav z ahilovo tetivo. Močno zaskrbljen češki tabor je nato vendarle razveselila novica, da tetiva ni strgana ali drugače  poškodovana. Vseeno se Rosicky ni želel veseliti prehitro. »Podobno poškodbo sem imel že spomladi. Tedaj sem izpustil nekaj treningov in nato odšel naravnost na igrišče. Veseli me, da je tetiva cela, toda še vedno je otečena. Še nikoli me ni tako zelo bolela. Boli me tudi, ko hodim,« je povedal. »Vseeno se ne bom predal. Na ta trenutek smo z ekipo dolgo čakali. Če bo le mogoče, si želim igrati,« je še dejal kapetan češke ekipe.

Kapetanski trak je Rosicky na tekmi z Grčijo predal vratarju Čechu, ki pa je tekmo nato končal z bolečinami v rami. »Slikanje ni pokazalo poškodb sklepa, kosti ali tkiva,« je še sporočil Krejči. Rosicky in Čech bosta tako izpustila četrtkov trening in se skušala vendarle pripraviti na sobotno tekmo s Poljsko.