Ronaldu slab dan poslabšali še vzkliki »Messi, Messi«

V portugalski reprezentanci niso zaskrbljeni zaradi strelske neučinkovitosti Cristiana Ronalda na tekmi proti Danski.

Objavljeno
14. junij 2012 11.42
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lvov - Kljub trem točkam Portugalske na včerajšnji tekmi skupine B proti Danski, je prvi portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo s sklonjeno glavo zapuščal zelenico. Razlog so bile številne zgrešene priložnosti in nasploh slaba igra, kakršne pri nogometašu Real Madrida med klubsko sezono nismo bili vajeni.

Že tako ali tako jezen zaradi zapravljenih zadetkov, je Ronaldo besnel ob zbadanju danskih navijačev, ki so ga klicali kar po imenu njegovega največjega tekmeca v španskem prvenstvu, Lionela Messija. Vzkliki »Messi, Messi« so bili zadnje, kar si je 27-letni Portugalec v tistem trenutku želel slišati. »Veste, kaj je Messi počel v tem času lani? Pokal Amerike je končal v četrtfinalu,« je odgovoril vsem zlobnim jezikom.

Čeprav je bil Ronaldo sinoči že precej bolj nevaren kot denimo na prvi tekmi z Nemčijo, je njegova statiska v reprezentanci še vedno precej skromna. Vse od eura 2004, ko je na domačih tleh nastopil na svojem prvem velikem tekmovanju, je na 15 tekmah najvišje ravni doslej zbral le pet golov.

Selektor Paul Bento slabemu dnevu Ronalda na včerajšnji novinarski konferenci ni želel dajati posebnega poudarka. »Ne želim razpravljati o posameznikih, analiziram lahko le igro celotnega moštva. Proti dvema odličnima ekipama smo prikazali dve pogumni predstavi. Mislim, da smo na pravi poti. Še naprej bomo dajali gole, pa naj bo strelec Cristiano ali kdo drug,« je zatrdil.

»Ali je pod pritiskom? Meni se ne zdi. Je po enakim pritiskom kot vsi drugi igralci. Vsi želijo prispevati k zmagi. Naše mnenje je, da je odigral dve dobri tekmi in prepričan sem, da noben od soigralcev ni nezadovoljen z njegovo predstavo,« je še dejal Bento.

Ronalda je podprl tudi strelec prvega gola in soigralec v Realu, Pepe. »Je eden najboljših igralcev na svetu in tudi na tem prvenstvu. Veseli smo, da mu lahko pomagamo. Veliko zadolžitev in odgovornosti ima do nas in do Portugalske. Nocoj sicer res ni zadel, je pa bil uspešen že tolikokrat doslej. Pomagal je ekipi tudi na drugačne načine in pokazal, da je pravi profesionalec,« je dejal Pepe.

»Vsak kdaj zgreši kakšno priložnost. Imel je res dobre možnosti, a v skupinskem delu je na sporedu še ena tekma, kjer bo lahko med strelci,« pa je dejal Nani, zaslužen za drugi portugalski gol, ki ga je sicer dosegel Helder Postiga.

V videu si oglejte eno od zgrešenih priložnosti Ronalda.