De Gea domnevno vpleten v spolni škandal, zanika vse obtožbe

Španski vratar David de Gea, ki bo zastopal državo na EP, naj bi bil leta 2012 udeležen v spolni škandal. Usoda ni znana.

Objavljeno
10. junij 2016 18.01
Posodobljeno
10. junij 2016 18.24
SOCCER-EURO-ESP/
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Španski spletni portal El Diario je danes poskrbel za odmevno novico, saj poroča da naj bi bila španski reprezentančni vratar David de Gea in njegov rojak Iker Muniain vpletena v spolni škandal, ki se je zgodil leta 2012 v Madridu. Usoda De Gee, ki je v teh dneh z reprezentanco na evropskem prvenstvu v Franciji, še ni znana.

Kot piše El Diario, je za škandal poskrbela zaščitena priča, ki je 3. junija lani pričala v primeru pornografskega producenta Ignacia Allendeja Fernandeza, ki je bil aprila zaprt zaradi trgovine z ljudmi, spolnih napadov in izsiljevanja.

Ta priča je povedala, da ji je leta 2012 pisal David de Gea in ji dejal, naj se v nekem prestižnem madridskem hotelu sestane s Fernandezom. To se je tudi zgodilo in slednji je priči obljubil veliko količino denarja, če bo pripravljena ustreči željam nogometašev.

Neimenovana priča nadaljuje, da se je kasneje v hotelski sobi sestala s še eno žensko in dvema nogometašema, enega od teh naj bi bil Iker Muniain. Identiteta drugega igralca ni jasna, menda naj bi šlo za člana španske reprezentance do 21 let. Nogometaša naj bi se nato znesla nad ženskama in jima grozila, da ju morata ubogati in da o tem dogodku ne smeta povedati nikomur. Ženski na koncu nista prejeli niti centa, ves znesek je pobral Fernandez.

De Gea: Obtožbe so velika laž

Po izbruhu odmevne novice so nekateri mediji hitro poročali, da je De Gea že zapustil španski tabor, vendar se to ni zgodilo. V njegovi reprezentanci so napovedali, da se bo David de Gea udeležil današnje novinarske konference in pojasnil svojo plat zgodbe, kar se je tudi uresničilo.

Španski vratar je dejal: »Za novico sem izvedel v svoji hotelski sobi. Te obtožbe so me zelo presenetile, gre za veliko laž. Niti za trenutek nisem pomislil, da bi zapustil reprezentanco, zaradi tega bom le še bolj zavzeto treniral. Ne vem, od kod so prišle te obtožbe, zadeva je v rokah mojih odvetnikov,« je pojasnil De Gea.

David de Gea zaenkrat ostaja na evropskem prvenstvu, v kolikor pa ga bodo španske oblasti poklicale na zagovor, bo njegova reprezentanca v težavah, saj ne more poklicati nadomestnega vratarja. Španski selektor Vicente del Bosque ima poleg De Gee na voljo še dva vratarja, Ikerja Casillasa in Sergia Rica.