Euro 2016: Griezmann MVP, štirje Portugalci v idealni postavi

Priznanje za najkoristnejšega igralca je dobil z naskokom najboljši strelec evropskega prvenstva v Franciji.

Objavljeno
11. julij 2016 18.07
Soccer Euro 2016 Portugal France
J. P.
J. P.

Pariz - Poleg lastnikov individualnih priznanj je Evropska nogometna zveza (UEFA) dan po koncu eura v Franciji obelodanila še sestavo idealne enajsterice prvenstva. V njej so štirje predstavniki zmagovalne Portugalske, trije polfinalisti Nemci ter po dva Francoza in Valižana.

Najbolj so strokovnjake prepričali: vratar Rui Patricio, branilci Pepe, Raphael Guerreiro (vsi Portugalska), Joshua Kimmich in Jerome Boateng, zvezni igralci Toni Kroos (vsi Nemčija), Aaron Ramsey in Joe Allen (oba Wales) ter napadalci Dimitri Payet, Antoine Griezmann (oba Francija) in Cristiano Ronaldo (Portugalska).

Med njimi je bilo iskati tudi najkoristnejšega igralca prvenstva, ta čast je doletela napadalca »galskih petelinov« Antoina Griezmanna, soigralca Jana Oblaka pri Atleticu Madridu in s šestimi zadetki (dodal je še dve asistenci) tudi z naskokom najučinkovitejšega strelca na turnirju. To pa je kaj slaba uteha za gostitelje eura po finalnem porazu s Portugalsko (0:1).

V tehničnem odboru, ki je izbral idealno enajsterico in najkoristnejšega igralca prvenstva, so bili Škota sir Alex Ferguson in David Moyes, Romun Ioan Lupescu, Srb Savo Milošević, Anglež Gareth Southgate, Francoza Alain Giresse in Jean-François Domergue, Nemec Thomas Schaaf, Španec Gines Melendez, Danec Peter Rudbæk, Švicar Jean-Paul Brigger, Irec Packie Bonner in Finec Mixu Paatelainen.