Euro 2016: Nemčija brez težav ugnala Slovaško

Za nemško napredovanje v četrtfinale so zadeli Boateng, Gomez in Draxler.

Objavljeno
26. junij 2016 17.34
Posodobljeno
26. junij 2016 17.34
FBL-EURO-2016-MATCH41-GER-SVK-FANS
A. V.
A. V.

Lille - Francozi so se danes prvi uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva, enako so kasneje storili še Nemci.

Prva današnja tekma je bila tudi najboljše opozorilo za nemško reprezentanco, da ne sme nikogar podcenjevati. Nemci so slovaško moč sicer že občutili v pripravah na evropsko prvenstvo, saj so jih Slovaki na prijateljski tekmi ugnali z 1:3.

Nemci so takoj prevzeli pobudo in tudi prišli do vodstva. Po odbiti žogi je izven kazenskega prostora zadel Jerome Boateng. Član Bayerna je znova potrdil, da je za branilca zelo spreten.

Že pet minut kasneje bi lahko Nemci povečali prednost, toda Mesut Özil je bil neuspešen iz enajstmetrovke. Njegov strel je ubrani Matuš Kozačik.

Nemčija je imela ves čas premoč, toda Slovaki so bili blizu izenačenja. Juraj Kucka je dobro streljal, vendar je nemški vratar Manuel Neuer še boljše ubranil strel.

Kazen za slovaško neučinkovitost je prišla na drugi strani. Večino dela je opravil Julian Draxler, žogo je v mrežo poslal Mario Gomez. To je bil njegov peti zadetek na EP in je na večni nemški lestvici sam na prvem mestu; gol manj je zabil Jürgen Klinsmann.

Slovaški selektor Jan Kozak je nemški ritem skušal prekiniti z menjavo ob polčasu, a kljub temu je Nemčija še naprej prevladovala. Vse je bilo odločeno, ko je gol zabil Draxler, ki je potrdil, da je v odlični formi.

Nemška četa je v mirnem ritmu tekmo pripeljala do konca in se znova uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva. Tam se bo pomerila z zmagovalcem super-derbija med Italijo in Španijo. Nemčija je sicer edina ekipa, ki še ni prejela gola na tem prvenstvu.

Osmina finala

Nemčija : Slovaška 3:0 (2:0)
(Boateng 8., Gomez 43., Draxler 63.)

Nemčija: Neuer, Kimmich, Boateng (od 72. Höwedes), Hummels, Hector, Khedira (od 76. Schweinsteiger), Kroos, Müller, Özil, Draxler (od 72. Podolski), Gomez
Slovaška: Kozačik, Pekarik, Škrtel, Durica, Gyömber (od 84. Šalata), Hrošovsky, Škriniar, Hamšik, Kucka, Duriš (od 64. Šestak), Weiss (od 46. Greguš)

Francija - Irska 2:1
Wales : Severna Irska 1:0
Hrvaška : Portugalska 0:1
Švica : Poljska 5:6 po enajstmetrovkah

Madžarska - Belgija (danes ob 21. uri)

Jutri

Italija - Španija (ob 18. uri)
Anglija - Islandija (ob 21. uri)