EP v košarki: vstopnice v prodajo že pred prenovitvijo dvoran

Organizatorji evropskega prvenstva v košarki naj bi dvorane dokončali do 30. junija 2013, vstopnice v prodajo že prej.

Objavljeno
03. december 2012 11.12
Posodobljeno
03. december 2012 11.12
M. Ž., Š. Ro.,  Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Iz košarkarske zveze Slovenije (KZS) so sporočili, da bodo vstopnice za domače evropsko prvenstvo na voljo šele, ko bo opravljena večina prenovitvenih del na prizoriščih. Dvorane v Ljubljani, Kopru in na Jesenicah naj bi bile prenovljene do 30. junija 2013, vstopnice pa bodo šle v prodajo že prej.

Kot dodajajo iz KZS, bodo datum prodaje vstopnic sporočili dovolj zgodaj. »Točnega datuma začetka prodaje vstopnic za tekme eurobasketa 2013 žal še ne moremo določiti in sporočiti. Vse je namreč odvisno od obnove dvoran, v katerih bodo tekme prvenstva, in posledičnega novega sedežnega reda v njih. Glede na to, da je vlada RS nedavno odobrila denar za obnovo dvoran, se bodo dela lahko začela, tako da bomo lahko sedežne rede določili kmalu in potem začeli tudi prodajati vstopnice. Brez te uskladitve bi namreč tvegali prodajo vstopnic za neobstoječe sedeže, čemur pa se želimo na tako velikem in pomembnem tekmovanju, za katerega velja veliko zanimanje tudi za tekme drugih reprezentanc, v vsakem primeru izogniti.«

Slovenska reprezentanca bo skupinski del EP igrala v Celju, kjer se bo pomerila s Španijo, Hrvaško, Poljsko, Češko in z Gruzijo.