Kokoškov: Zadovoljen sem, čeprav nismo odigrali popolnega dvoboja

»Uspešna obramba nam je zagotovila lahke zaključke, odlično vzdušje pa nam omogoča dobro komunikacijo na parketu.« 

Objavljeno
09. september 2017 21.42
J. P.
J. P.

Istanbul - Slovenska košarkarska reprezentanca je izločilne boje na evropskem prvenstvu v Istanbulu začela tako, kot je skupinski del končala - zmagovito. V šestem obračunu na letošnjem eurobasketu je vpisala že šesto zmago, ki je bila čista kot solza, saj niso Ukrajinci v celotnem dvoboju osmine finala vodili niti za trenutek, v končnici pa so imeli še srečo, da je slovenska vnema rahlo popustila in da je začetna peterka obsedela na klopi.

»Dobro smo se pripravili na tekmeca, saj smo se zavedali, da si ne smemo privoščiti slabega dne. Igralci so bili zbrani in na igrišču dali vse od sebe. Zadovoljen sem z energijo, ki so jo pokazali. Nismo odigrali popolnega dvoboja, privoščili smo si kar precej napak, a generalno gledano sem zadovoljen, saj smo natančno izpolnili načrt. Jutri nas čaka dan odmora in nato priprava na naslednjega tekmeca. Ne bi bilo pošteno govoriti o tem, koga si bolj želimo, saj imata tako Latvija kot Črna gora dovolj izkušenih in neugodnih igralcev,« je zadovoljno strnil vtise selektor Igor Kokoškov.

O tem, kdo bo njegovim izbrancem stal nasproti v torek zvečer v četrtfinalu, bo jasno jutri zgodaj popoldne. A če bo zadnja reprezentančna okrepitev Anthony Randolph tudi v prihodnje igral tako kot danes, bo Slovencem lažje v lovu za novimi izzivi. »Čeprav sem zadel nekaj košev, to še ne pomeni, da sem igral dobro. Imel sem tudi že boljše tekme na prvenstvu, a tedaj žoga ni hotela skozi obroč. Sicer smo svoje delo dobro opravili. Strokovni štab nas je odlično pripravil na tekmeca, na parketu smo izpolnili vse naloge. Igrali smo podobno kot v vseh dosedanjih obračunih: uspešna obramba nam je zagotovila lahke zaključke, odlično vzdušje pa nam omogoča tudi zelo dobro komunikacijo na parketu,« je poudaril Američan s slovenskim potnim listom.

Med najbolj opaznimi na parketu je bil tudi Klemen Prepelič, ki je prispeval 14 točk: »Naš načrt je bil čim prej zlomiti odpor Ukrajincev. Že do glavnega odmora smo si nabrali udobno prednost, a smo se v garderobi dogovorili, da jo moramo še povečati. Ko smo prišli na +20, je tudi tekmecem popustila zbranost in pot do zmage smo imeli odprto. Zavedamo se, da so pred nami še tri tekme, zato je selektor večji del dvoboja na parketu vztrajal z najboljšimi, saj moramo ostati v tekmovalnem ritmu. Če bo Randolph tudi v prihodnje igral podobno kot danes, se nimamo česa bati.«