Nachbar se bo reprezentanci pridružil v petek

Slovenski reprezentant Boštjan Nachbar bo v Španiji dokončal prestop k Barceloni, nato pa se pridružil pripravam na EP.

Objavljeno
23. julij 2013 13.00
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rogaška Slatina - S košarkarske zveze Slovenije (KZS) so sporočili novico, da se bo pripravam slovenske reprezentance kot zadnji pridružil Boštjan Nachbar, ki se bo na evropsko prvenstvo začel pripravljati v petek.

Razlog za zamudo 33-letnega košarkarja je napovedani prestop iz nemškega Brose Basketsa k španski Barceloni, ki naj bi ga zaključil v prihodnjih dneh. Vodstvo reprezentance je sklenilo, da je najbolje, da Nachbar nujni zdravniški pregled opravi takoj, ne pa, da se reprezentanci priključi za nekaj dni, potem pa spet odide v Katalonijo.

Trinajstčlanski slovenski reprezentanci, ki se od petka pripravlja v Rogaški Slatini, se bosta danes pridružila še dva člana, novopečeni član Olympiakosa Mirza Begić in Nebojša Joksimović, ki ga je selektor Božidar Maljković vpoklical po odpovedi Bena Udriha.

Lakovič in Blažič vadita z ekipo

Kot so razkrili pri KZS, sta reprezentanta Jaka Lakovič in Jaka Blažič, ki sta v preteklih dneh vadila po posebnem programu, na včerajšnjem večernem treningu postopoma že vadila z ekipo. Tako bosta kmalu pripravljena na napore, ki jih prinaša uvodni del priprav.

Slovenska reprezentanca bo do srede trenirala v Rogaški Slatini, nato bo sledil odhod v Ljubljano in prva pripravljalna tekma proti Ukrajini, s katero se bo Slovenija v petek pomerila v Domžalah (20.45).