Še 13 dni do EP: Teodošić še verjame v nastop v Sloveniji

Na pripravljalni tekmi pred EP so Španci komajda strli odpor Makedonije in zmagali s 66:61.

Objavljeno
22. avgust 2013 16.35
mdr/kosarka
B. E., šport
B. E., šport

Eden od najboljših košarkarjev na stari celini Miloš Teodosić pravi, da so njegove možnosti za nastop na letošnjem EP vsak dan večje. Potem ko se je v ponedeljek vključil v vadbo srbske reprezentance po neprijetni poškodbi mečne mišice, ki ga je ustavila že maja, je dejal: »Niti jaz niti zdravniki ne moremo natančno napovedati, kako se bo moje stanje izboljševalo v naslednjih tednih. Osebno upam, da bom telesno pripravljen v desetih dneh. Kako bom lahko pomagal moštvu na EP, ali bom igral deset ali dvajset minut na tekmo, pa ne bi želel ugibati.«

Španci stežka

Čeprav so Španci v svoji tretji pripravljalni tekmi pred EP vodili proti Makedoniji že s 40:21 ob začetku tretje četrtine, so se v ponovitvi polfinalnega soočenja iz Litve 2011 morali pošteno potruditi, da so prišli do tesne zmage v Castellonu. Makedonci so namreč sedem minut pred iztekom igralnega časa izenačili na 54:54 in grozili vse do zadnjih trenutkov.

Španija : Makedonija 66:61 (M. Gasol 17, Calderon 10, Llull 8, Rodriguez in Claver po 7; Ilievski 14, Čekovski 11, D. Stojanovski in McCalebb po 10).


Zadar izbral Rada Trifunoviča

Nekdanji strateg Heliosa in Zlatoroga Rado Trifunovič, ki je v zadnjem obdobju deloval na Košarkarski zvezi Slovenije kot inštruktor in je za čas EP prevzel naloge vodje tekmovalnega prizorišča v Tivoliju, je novi trener Zadra. Po sklenitvi dogovora je poudaril, da ga čaka zahtevna naloga, saj je klub prepolovil proračun iz prejšnje sezone in ne bo bistveno presegal 600.000 evrov. Trifunovič je tretji Slovenec na klopi Zadra po Zmagu Sagadinu in Alešu Pipanu.

Krušič v Grosuplje

Center Matej Krušič (26 let, 211 cm), ki je nazadnje branil barve španskega drugoligaša Huesce in se znašel na širšem seznamu reprezentančnih kandidatov Božidarja Maljkovića, bo kariero nadaljeval v Grosupljem. S članom lige Telemach se je sporazumel za dvoletno sodelovanje.