Še so rezerve, padejo lahko tudi Španci

Zmago Sagadin o slovenski energiji 
in odličnem metu. 

Objavljeno
13. september 2017 01.21
Zmago Sagadin
Zmago Sagadin
Zaradi kvalitetne igre so lahko zadovoljni vsi košarkarski navdušenci, najbolj pa slovenski navijači. Padali so koši, veliko je bilo lepih akcij in odličnih metov, Slovenija pa je skoraj celotno tekmo nadzorovala potek igre. Latvija je imela zgolj nekaj prebliskov, Slovenci pa so bili boljši v metu in skoku, ki sta najpomembnejša dejavnika, bili pa smo tudi pametnejši. Latvija je sprožila veliko neumnih metov, medtem ko smo bili mi prodornejši in spretnejši, zato smo v polfinalu.

Zopet smo igrali na krilih Dragića in Dončića, zraven so zelo pomagali Randolph, Prepelič in Vidmar, ki je z blokadami odgnal Latvijce od slovenskega koša. S takšno preciznostjo smo lahko optimisti za odločilni tekmi. Tudi fantje iz drugega plana so dodali svoje. Nekaj dobrih stvari je opravil Čančar, prav tako Murić s skoki in zadetimi prostimi meti. Imeli smo tudi nekaj sreče. Dončićeva trojka je bila neverjetna, vendar sreča spremlja hrabre.

Španija igra povsem drugače in ima eno opazno slabost – niso energetsko tako močni kot Slovenci in tečejo počasneje gor in dol po igrišču. Predvsem brata Gasola ne tečeta veliko, kar lahko izkoristimo z visokim ritmom, agresivnostjo in dobrim metom. Španija ni tako dobra kot na prejšnjem evropskem prvenstvu, saj je opazno, da jim manjka agresivni Llull. Četudi Gasola zadevata, smo mi močnejši na zunanjih položajih.

Največ rezerv imamo v igralcih, ki so že igrali odlično, proti Latviji pa so bili bolj v ozadju. Takšen je Blažič, saj je izkušen in dobro pozna španske igralce. Koristi nam, da ni več vsak dan tekme in imamo dovolj časa za počitek. V četrtek smo lahko spet energetsko polni, da bomo tekli hitreje in več kot Španci. Če bomo ohranili tudi mirno glavo, ne bomo daleč od uspeha.