Šok za Slovenijo: Erazem Lorbek ne bo nastopil na Eurobasketu

Erazem Lorbek se je odločil, da zaradi okrevanja po operaciji obeh kolen odpove nastop na domačem EP.

Objavljeno
21. junij 2013 23.31
reu/BASKETBALL-EURO/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - V preteklih tednih so nastop na evropskem košarkarskem prvenstvu, ki ga bo septembra gostila Slovenija, odpovedali številni tuji zvezdniki (Teodosić, Savanović, Kirilenko, P. Gasol, Navarro, Reyes, Ibaka ...). V petek zvečer je tovrstna neprijetna novica doletela tudi slovensko reprezentanco, saj je Erazem Lorbek prav tako odpovedal svoj nastop.

Zvezdnik Barcelone je v petek nekaj pred 20.00 poklical direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza in mu sporočil, da zaradi okrevanja po operaciji obeh kolen, ki jo opravil v petek popoldne, ne bo mogel zaigrati za slovensko reprezentanco.

Lorbek je Avanza tudi obvestil, da je v petek v Barceloni opravil operacijo (artroskopijo) obeh kolen. Rezultat operativnega posega je, kakor je sporočil, obvezno dvomesečno mirovanje, kar pomeni, da je 29-letni Ljubljančan za nastop na domačem Eurobasketu izgubljen.

Zvečer je Lorbka nato poklical tudi selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković, kateremu je Lorbek v pogovoru prav tako pojasnil, da so posledice operacije takšne, da slovenski izbrani vrsti na domačem turnirju ne bo mogel pomagati, za kar mu je zelo žal.