AHL: Jeseničani še drugič napolnili italijansko mrežo

Po domači zmagi nad Gardeno (8:2) je slovenski hokejski podprvak na gostovanju s 6:1 odpravil še Cortino.

Objavljeno
22. september 2016 01.26
šipić hokej
J. P.
J. P.

Cortina - Slovenski podprvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, so tudi v drugem dvoboju z italijanskim tekmecem na začetku sezone lige AHL prepričljivo zmagali. Po uvodnem domačem uspehu s kar 8:2 nad Gardeno so varovanci slovenskega selektorja Nika Zupančiča na gostovanju s 6:1 (2:0, 0:1, 4:0) odpravili še Cortino.

V branilsko vrsto železarjev se je vrnil izkušeni Martin Oraže, ki je s soigralci dvoboj bolje začel in že na prvi odmor odnesel dva zadetka zaloge, med strelce sta se, oba ob številčni premoči na ploskvi, vpisala Luka Kalan in Urban Sodja. V drugi tretjini so se domači resda približali po zaslugi Francesca Adamija, toda to je Jeseničane zgolj podžgalo.

V zadnjem delu so Gorenjci tekmečevo mrežo napolnili do vrha, najprej sta zadela Kanadčan Shane Heffernan in v Kanadi rojeni Italijan Nate di Casmirro, ki je izkoristil prednost dveh igralcev več, zmago sta potrdila branilec Aleksandar Magovac in Eric Pance. Zdaj železarje v soboto (18.30) v Podmežakli čaka dvoboj z mlado ekipo Salzburga.