Anže Kopitar opozarja soigralce, da še ni konec

Los Angeles Kings le še 

zmago oddaljeni od velikega finala v NHL.

Objavljeno
27. maj 2014 19.45
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Los Angeles – Hokejisti kluba Los Angeles Kings so na najboljši poti, da po letu 2012 znova osvojijo naslov najboljšega moštva v zahodni konferenci NHL. Tedaj so si potem priigrali tudi Stanleyjev pokal, glede na to, kako zanesljivo so včeraj odpravili Chicago Blackhawks (5:2), pa ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi spet zavladali najmočnejši hokejski ligi.

Toda Anže Kopitar, ki je k včerajšnjemu uspehu Kraljev prispeval dve podaji in so ga izbrali za prvega zvezdnika tekme, je opozoril, da kljub vodstvu v zmagah s 3:1 še ni konec oz. da še niso v velikem finalu NHL. »Zadnjo zmago je zmeraj najtežje doseči. Zdaj se vračamo v njihovo utrdbo, v kateri bomo morali vnovič dati vse od sebe. Upam, da bomo nadaljevali v takšnem slogu,« si je zaželel 26-letni Hrušičan, ki ima kot vodilni na lestvici strelcev in podajalcev v končnici zdaj 22 točk (5+17), dve več od prvega zasledovalca Jeffa Carterja (8+12).

Včerajšnji dvoboj se sicer za slovenskega reprezentanta ni začel najbolje, saj je moral zaradi prekrška kmalu na kazensko klop. S soigralci se je prvič veselil na začetku 10. minute, ko je v polno zadel Jake Muzzin. Že dve minuti pozneje je po Kopitarjevi podaji vratarja Coreyja Crawforda premagal še Marian Gaborik, na 3:0 pa je v 16. minuti povišal Dustin Brown. Hrušičan se je s podajo v statistiko še drugič vpisal v 33. minuti, ko je asistiral Drewu Doughtyju. Po visokem vodstvu so domači hokejisti pobudo prepustili gostom, ki so prek Brandona Saada (35.) in Kanadčana Bryana Bickella (50.) znižali na 2:4, končni izid pa je z golom v prazno mrežo dobro minuto pred koncem postavil Tanner Pearson.

»Zdaj res nismo več v najboljšem položaju. A sami smo se spravili v to godljo, sami se bomo morali tudi izvleči iz nje,« je poudaril Chicagov as Patrick Kane, ki je včeraj vknjižil šele prvo točko v tem finalu zahoda, potem ko je podal za Bickellov zadetek. Naslednja tekma bo v noči na četrtek v Chicagu.