Anže Kopitar prihaja domov

Slovenski hokejski as Anže Kopitar se po zmagi v Stanleyjevem pokalu v domovino vrača v sredo, na Brniku bo okoli 17:30.

Objavljeno
18. junij 2012 10.05
Posodobljeno
18. junij 2012 10.10
Š. R.
Š. R.

Številni ljubitelji hokeja že štejejo ure do sredine vrnitve Anžeta Kopitarja v domovino. Slovenski as iz šampionskega moštva Los Angeles Kings bo namreč iz ZDA priletel na brniško letališče v sredo ob 17:30, po sprejemu in novinarski konferenci pa se bo slavje nadaljevalo na domači Hrušici.

Med tistimi, ki se Anžetove vrnitve posebej veselijo, so kajpak sorodniki, med njimi tudi dedka Tone in Alojz. Slednji je vrsto let poročal iz Podmežakle in drugih športnih prizorišč v Gornjesavski dolini za naše uredništvo, sicer pa nam je o njegovem zanesenjaštvu pripovedovala tudi vrhunska plavalka Anja Klinar.

Jeseničanka je v sorodstvu s Kopitarjevimi, med zadnjim EP v Debrecenu se ji je skoraj sleherno jutro začelo z dobrimi novicami o zmagah Kraljev v končnici NHL, nam pa je takrat povedala: »Takšnega zanesenjaka, kot je Anžetov dedek Alojz, pa res ne srečate vsak dan. Kadar igrajo Kralji, je vedno buden in spremlja TV prenos. Od prve tekme v sezoni pa vse do konca!« V tej sezoni je sicer vodilni slovenski hokejist igral na vseh 102 tekmah LA Kings.