Anže Kopitar se je poškodoval - kako hudo, bo znano jutri

Hokejisti Los Angelesa so v NHL doživeli tretji poraz, toda še bolj odmeva, da se je poškodoval Anže Kopitar.

 

Objavljeno
19. februar 2016 09.36
A. V., STA
A. V., STA

Los Angeles - Slovenski hokejski zvezdnik je igral le pet minut, nato pa zapustil ledeno ploskev. Kopitar si je poškodoval spodnji del telesa, bolj natančne informacije bodo še sledile. Hokejisti Los Angelesa so sicer doživeli tretji zaporedni poraz. Tokrat so po podaljšku z 1:2 izgubili v St. Louisu.

Za Los Angeles je zadel Tyler Toffoli, za gostitelje pa sta bila uspešna Robby Fabbri in v drugi minuti podaljška še Jaden Schwartz. Kljub porazu je Los Angeles še vedno vodilni v pacifiški skupini in četrti v zahodni konferenci. St. Louis je tretji na zahodu s sedmimi točkami več.

Pred tem je Kopitar v zadnjih petih sezonah izpustil le pet tekem od skupno 410, kolikor so jih pri LA Kings odigrali v rednem delu in končnici. Proti St. Louisu je Kopitar zadnjo izmeno opravil minuto pred koncem prve tretjine, na začetku druge pa se ni pojavil na klopi. Predstavnik za stike z javnostmi je pojasnil, da je njegova vrnitev na led vprašljiva zaradi poškodbe spodnjega dela telesa. Trener Darryl Sutter prav tako ni postregel s podrobnostmi. "Glavni trener vam ne bo pojasnjeval poškodb," je za spletno stran lakingsinsider.com povedal Sutter.

Tako ostaja vprašanje, kje je Kopitar staknil poškodbo, saj razen enega naleta, takoj na začetku tekme, ni bilo resnejšega kontakta s tekmeci, pa še po tem je osemkrat stopil na led. Podrobnosti poškodbe naj bi bile znane jutri.

To je sicer drugič v sezoni, da je moral Kopitar predčasno zapustiti tekmo v St. Louisu. Tretjega novembra je moral z ledu po udarcu Ryana Reavsa, kljub temu so kralji takrat zmagali s 3:0. Osemindvajsetletni Kopitar, ki je od zloma gležnja leta 2011 od 410 tekem izpustil zgolj štiri, je v tej sezoni na 57 tekmah zbral 51 točk.

 

 

NHL

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 2:5

New York Islanders - Washington Capitals 2:3 (podaljšek)

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 6:3

Toronto Maple Leafs - New York Rangers 2:4

Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 4:2

Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 6:5 (kazenski streli)

Florida Panthers - San Jose Sharks 1:2 (kazenski streli)

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 2:1 (podaljšek)

Nashville Predators - Boston Bruins 2:0

Edmonton Oilers - Minnesota Wild 2:5

Arizona Coyotes - Dallas Stars 6:3