Armstrong priznal krivdo za prometno nesrečo in plačal kazen

Padli kolesarski bog Lance Armstrong je segel v žep, ker je decembra lani pod vplivom alkohola trčil v parkirani vozili.

Objavljeno
19. februar 2015 12.48
Lance Armstrong Car Accident
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Washington - Padli kolesarski bog Lance Armstrong je, kot da si ne bi nakopičil dovolj težav in skrbi že z dopinškimi škandali, decembra lani v Aspnu povzročil še prometno nezgodo, v katero so bila vključena tri vozila. Sprva je krivdo prevzela njegova partnerka Anna Hansen, zdaj pa je krivdo priznal nekdanji ameriški zvezdnik, ki je svojo kazen že plačal.

Avtomobil, v katerem sta bila Lance in njegova družica, je trčil v parkirana »jeklena konjička«, možem postave pa je Hansenova sprva dejala, da je za volanom sedela ona, pozneje pa priznala laž, saj je v času nezgode vozilo upravljal Armstrong, toda pod vplivom alkohola. Včeraj je padli as že poravnal kazen in sodne stroške v višini 209,50 evra in tako priznal krivdo za povzročeno nesrečo, s tem pa se je tudi izognil obisku sodišča.

Bo pa moral Lance poravnati stroške še ene nedavno zaključene sodbe, skupaj z nekdanjo ekipo Tailwind Sports Corporation mora namreč promocijski skupini SCA Promotions plačati kazen v višini 10 milijonov dolarjev zaradi dolgoletnega laganja o jemanju prepovedanih poživil.