Bolzano dvanajsti član prvenstva EBEL

Italijansko hokejsko moštvo Bolzano bo v prihodnji sezoni nastopalo v razširjenem avstrijskem prvenstvu EBEL.

Objavljeno
08. julij 2013 16.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Vodstvo razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL je sporočilo, da se je dosedanjim enajstim članom tekmovanja pridružil še italijanski Bolzano.

Ekipa z Južne Tirolske je že v petek izdala garancije za izpolnitev vseh pogojev za nastopanje v ligi. Formalno je Bolzano potreboval še dvotretjinsko podporo sodelujočih klubov oz. 8 od skupno 11 glasov, vendar si je na glasovanju zagotovil podporo vseh enajstih moštev lige EBEL.

Hokejisti Bolzana bodo tako prvič igrali v razširjenem avstrijskem prvenstvu, a se ne bodo prvič merili s slovenskimi in avstrijskimi klubi, saj so predstavniki teh držav nekoč nastopali v takratni alpski ligi. Bolzano je v tovrstnem tekmovanju nazadnje nastopal v sezoni 1998/99, ko je osvojil drugo mesto.

Število sodelujočih držav v ligi se bo tako vnovič razširilo na pet. Ob osmih avstrijskih klubih v ligi ostaja edini slovenski predstavnik Olimpija, češki Znojmo in madžarska Sapa Fehervar, v primerjavi z lanskim letom pa manjka zagrebški Medveščak, ki bo nastopal v ruski ligi KHL.