Brez trisa asov je zgodba drugačna

Slovenska hokejska reprezentanca je v Innsbrucku doživela poraz s slovaško selekcijo.

Objavljeno
14. februar 2016 00.54
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Innsbruck – Slovenski hokejisti so se po dveh zmagah od Tirolske in tako zadnjega pripravljalnega turnirja v sezoni poslovili s porazom. Za konec jih je premagala slovaška selekcija, v Innsbrucku s svojo postavo B, vendar med risi v primerjavi s prejšnjima nastopoma ni bilo treh udarnih napadalcev ter branilca Aleša Kranjca.

Po dveh zmagah v dveh nastopih na sklepnem turnirju sezone pred aprilskim SP, ki si ju je Slovenija priborila z vsemi navzočimi v Innsbrucku, torej tudi s cenjeno trojico iz KHL (Jan Muršak, Žiga Jeglič, Rok Tičar), je bila včerajšnja predstava povsem drugačna. Omenjenega trisa asov ni bilo na ledu, v vratih je priložnost dobil Luka Gračnar, na tribunah je bil branilec Aleš Kranjc. Nasproti pa je stala slovaška selekcija, večinoma mladih hokejistov do 23 let, a silno motiviranih v boju za morebitno kakšno mesto v najmočnejši izbrani vrsti svoje domovine na prvenstvu elitnega razreda, maja v Rusiji.

Že po uvodnih minutah je bilo hitro videti, da tokrat med risi ni niti energije niti ustvarjalnosti, zato igra ni bila na ravni prejšnjih dveh preizkušenj na Tirolskem. Tudi ta turnir je potrdil že dolgo znano resnico, da slovenska hokejska reprezentanca deluje najbolj konkurenčno le z vsemi aduti iz klubov na tujem. Pred tremi slovenskimi risi iz KHL je končnica, v kateri se bodo prav pomerili med seboj: Jeglič in Tičar pri bratislavski zasedbi, Muršak pa pri CSKA iz Moskve. Tako se je tudi selektor z vodstvoma obeh klubov dogovoril, da na sklepni tekmi v Innsbrucku ne bodo nastopili.

Za slovensko vrsto se je poslovilna tekma od turnirja začela slabo, saj so tekmeci z vodilnim golom kronali uvodno številčno premoč, in četudi so se risi z izenačenjem hitro vrnili v boj, jim v nadaljevanju ni šlo vse po načrtih. Tudi vratarju Gračnarju ne, ki bi zlasti pri četrtem in petem golu Slovakov lahko bolje posredoval. Po petih zmagah zapored pa je Zupančič doživel tako svoj prvi poraz v selektorski vlogi.

Nik Zupančič, selektor Slovenije: »Ne glede na poraz nam je tudi ta tekma razgrnila nekaj pozitivnih lastnosti našega moštva, ki pa seveda z le tremi peterkami ni bilo več tako konkurenčno kot v četrtek in petek. Trije nastopi v treh zaporednih dneh in zgoščenem medsebojnem časovnem presledku, manjšem kot 24 ur, so seveda terjali svoj davek, vztrajal pa sem pri našem agresivnem slogu.«