Brodeur: Spet prihajamo v LA, da bi Kraljem pokvarili zabavo

Po zmagi na peti tekmi finala so v taboru New Jerseyja vse bolj optimistični, več slabe volje je v slačilnici Kopitarja.

Objavljeno
10. junij 2012 10.31
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Newark - Hokejisti New Jerseyja imajo po zmagi na peti tekmi velikega finala lige NHL pred seboj le še en cilj - narediti tisto, kar ni uspelo nobeni ekipi že dolgih 70 let. Potem, ko so zaostajali že s 3:0 v zmagah proti Los Angeles Kings, so sedaj znižali zaostanek na le 3:2, napovedujejo pa popolni preobrat.

»Zelo težko se je pripraviti na tako težke tekme. Sedaj nam je uspelo priti do odločilnih dveh zmag, a smo še daleč od cilja. Bilo je naporno, a je bil ves trud poplačan. Sedaj odhajamo v Los Angeles, da bi Kraljem še enkrat pokvarili zabavo,« je napovedal 40-letni vratar Hudičev Martin Brodeur, ki je bil s 25 obrambami eden od junakov tekme.

»Tako blizu so Stanleyevega pokala, da verjamem, da sedaj postajajo malce nervozni. Imeli so namreč že dve priložnosti, da bi postali prvaki, a jih niso izkoristili. Mi se zaenkrat borimo le, da preživimo,« je še dodal izkušeni vratar, ki je že kar trikrat v zrak dvignil prestižno lovoriko.

Kljub zmagi, pa Hudiči niso pretirano slavili zmage, saj so po končani tekmi le pozdravili domače navijače in dokaj hitro zapustili ledeno ploskev. Precej bolj poklapani pa so bili Kralji, čeprav vratar Jonathan Quick zagotavlja, da je vzdušje v ekipi enako, kot po treh zaporednih finalnih zmagah.

»Smo pač v takem položaju, ko dobimo nekaj tekem, a jih tudi izgubimo. V podobnem položaju smo bili tudi proti St. Louisu, ko smo nanizali tri zaporedne zmage,« je razlagal Quick in komentiral tudi svojo napako pri prvem zadetku, ko ga je v 13. minuti ugnal domači kapetan Zach Parise.

»Ploščka nisem izbil tja, kamor sem hotel. Do njega je prišel Parise in zadel za vodstvo,« je krivdo nase prevzel čuvaj mreže Kraljev. Šesta tekma velikega finala bo v noči na torek (ob 2. uri) v Staples Centru v Los Angelesu.