Celjska prha za državne prvake

Državno prvenstvo: Celjani so v Podmežakli presenetili z zmago s 3:0. Olimpija z enakim izidom premagala Zalog.

Objavljeno
17. marec 2016 23.23
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Jesenice – Hokejisti iz Celja so sinoči tabor državnih prvakov zalili z mrzlo prho. V Podmežakli so se veselili uvodne zmage v polfinalu DP in zdaj za uvrstitev v veliki finale potrebujejo le še en uspeh. Naslednja tekma bo v ponedeljek v Celju. Olimpijino moštvo pa je v Tivoliju ugnalo Založane.

Celjski hokejisti so pred dvema desetletjema že blesteli v Podmežakli in potem ko je skupina zanesenjakov s sploh najbolj vidnim reprezentantom doslej iz Mestnega parka, Rokom Rojškom, oživila novo zgodbo s palico in ploščkom, se tudi utrip na ledu vrača ob Savinjo. Celjani so državnim prvakom predstavili 40-minutno šolo enostavnega in učinkovitega hokeja, vodstvo z 2:0 z goloma Žana Jezovška, zelo obetavnega igralca nove celjske šole, ter Toma Hafnerja, sicer otroka jeseniškega hokeja (oče Edo je bil vrsto let kapetan železarjev), je bilo zasluženo. Ko pa je v 45. minuli Jezovšek zadel še za 3:0, so železarji močno pritisnili, a Rok Stojanovič se v vratih gostov ni dal. »Z disciplino in pravim pristopom smo si prigarali lep uspeh, a zdaj je pred nami že izziv nove tekme,« je poudaril Rojšek, trener Celjanov.

V Tivoliju pa so se zmaji morali resno potruditi za zmago s 3:0 (1:0, 0:0, 2:0; Sotlar, Pešut, Koblar), Jakob Raišp je bil junak v vratih Slavije.

Naslednja tekma v seriji na dve zmagi bo v ponedeljek v Zalogu.