Češki selektor Ružička zapustil reprezentanco

Selektor češke reprezentance Vladimir Ružička se je zaradi podkupovalne afere odločil, da zapusti svoj položaj.

Objavljeno
10. junij 2015 09.29
Posodobljeno
10. junij 2015 09.43
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Praga - Češka moška hokejska reprezentanca je ostala brez selektorja, saj se je Vladimir Ružička po dobrem letu dni odločil, da odstopi s svojega položaja.

52-letni češki strokovnjak ni odstopil zaradi rezultata na letošnjem domačem svetovnem prvenstvu - Češka je osvojila četrto mesto - temveč zaradi podkupovalne afere, ki je izbruhnila še pred začetkom prvenstva.

Vladamir Ružička se je znašel v središču afere, ko je Miroslav Palaščak, oče hokejista praške Slavie, ki jo je Ružička vodil v sezoni 2012/13, medijem zatrdil, da je trenerju plačal 18.000 evrov v zameno za obljubo, da bo njegov sin ostal član ekipe. Po prvenstvu pa so se oglasili še nekateri starši, ki naj bi prav tako prejeli zahtevo po plačilu denarja, če so želeli, da njihovi sinovi še naprej igrajo v dresu enega izmed najboljših čeških klubov.

»Nikoli nisem delal nič nezakonitega. Nadaljeval bom boj, da si operem svoje ime, toda proti medijskim obtožbam sem zaenkrat nemočen, zato sem se odločil za odstop,« je prek svojega odvetnika sporočil Ružička.